1. Servei de primera acollida S1A

Servei que garanteix a les persones nouvingudes la informació, el suport i la formació bàsica per aconseguir un procés d’incorporació en el territori. El temps màxim que pot transcórrer entre l’empadronament i l’inici de l’acollida és d’un any, i el temps transcorregut entre la primera entrevista i el lliurament del certificat no hauria de superar el termini de dos anys. La ubicació física d’aquest servei es recomana que sigui al costat mateix del padró, ja que el procés d’acollida s’inicia quan la persona s’empadrona al municipi.

El procediment que seguirà la persona nouvinguda un cop s’hagi empadronat, s’inicia amb la derivació al Servei de primera acollida on l’agent d’acollida li farà una primera entrevista de benvinguda i li farà entrega de tota la informació que li pugui ser necessària per iniciar els primers tràmits bàsics. A partir d’aquest primer contacte, se li dissenyarà un itinerari adaptat a les seves necessitats i se’l derivarà als diferents serveis especialitzats per tal de resoldre totes aquelles qüestions que calguin. Finalment, se l’informarà de les dates previstes de les sessions formatives existents al territori per tal de poder començar el seu procés d’integració.

A la comarca del Baix Empordà tenim diferents serveis de primera acollida a l’abast de la població nouvinguda. Aquests són: 

 

MUNICIPI HORARI D’ATENCIÓ UBICACIÓ SERVEI
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Dilluns de 9 a 14 h i dijous de 15.30 a 20 h

Centre cívic Vilartagues
CASTELL-PLATJA D’ARO Dijous de 9 a 14 h

Centre Cívic Vicenç Bou

CALONGE – SANT ANTONI DE CALONGE Dimecres de 10 a 14 h (quinzenalment) Serveis Socials
PALAMÓS Dilluns de 10 a 14 h (quinzenalment) Aula d’aprenentatge
PALAFRUGELL Divendres de 9 a 14 h Serveis Socials
TORROELLA DE MONTGRÍ Dijous de 10 a 14 h

Serveis Socials

LA BISBAL D’EMPORDÀ Divendres de 10 a 14 h (quinzenalment) Escoles Velles
LA RESTA DE MUNICIPIS A demanda Normalment a l’ajuntament

  

 Per més informació sobre els serveis de primera acollida, clica aquí.
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies