4. Foment de formacions sobre Coneixements Laborals (Mòdul B)

Afavorir la inserció laboral és un dels objectius que té el Servei d’Acollida Comarcal, ja que és essencial per tal que la persona nouvinguda pugui tenir una autonomia econòmica i una independència dels serveis bàsics d’atenció primària. L’assoliment d’uns coneixements bàsics en aquest sentit fa possible la plena efectivitat dels seus drets i deures laborals, tant per a l’accés al món laboral com per al desenvolupament del lloc de treball i la carrera professional. Els coneixements han d’ésser els que deriven del règim jurídic laboral, així com també conèixer quins serveis ocupacionals existeixen propers al lloc on viu.

En aquesta línia, l’article 10 de la Llei de 10/2010, del 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya defineix els continguts que han de tenir els mòduls formatius sobre coneixements laborals (Mòdul B) que són:

a) Conceptes bàsics de la normativa sociolaboral.
b) Drets i deures laborals i sistema bàsic de contractació.
c) Informació sindical: representació legal, afiliació i negociació col·lectiva.
d) Mercat de treball i recerca d’ocupació.

L’article 13 del Decret 150/2014 de 18 de novembre que desplega la Llei de 10/2010 fixa la durada del Mòdul B en 15 hores lectives i defineix que l’assoliment dels coneixements laborals es pot obtenir mitjançant:

1. La realització de qualsevol de les accions ocupacionals que promou el Servei d’Ocupació de Catalunya, atès que totes les accions aporten coneixements vinculats al món laboral.

2. La impartició d’un curs gestionat directament pel mateix Servei d’Acollida Comarcal o indirectament mitjançant serveis municipals o entitats socials sempre que el contingut sigui el que estableix l’article 10.1 i 10.2 de la Llei d’acollida.

Així doncs, des del Servei d’Acollida Comarcal, amb la col·laboració del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) es vol promoure una oferta formativa de sessions de coneixements del món laboral per garantir el dret a l’accés a aquest mòdul a totes les persones interessades.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies