6. Programa d’acollida sectorial o especialitzada

L’acollida sectorial o especialitzada té per objectiu oferir a les persones nouvingudes la informació adequada i l’acompanyament, si escau, per accedir als principals àmbits sectorials com: salut, educació, formació d’adults, administració de justícia, serveis d’execució penal tant en l’àmbit d’adults com de justícia juvenil, serveis socials, infància i adolescència, interior, política lingüística, serveis tributaris, atenció ciutadana, ocupació, funció pública, universitats, turisme, cultura i mitjans de comunicació.

L’encarregat de promocionar aquesta acollida és el mateix servei que dóna resposta a les necessitats detectades i per tant determina els criteris materials i de coordinació per adaptar la seva oferta de recursos, equipaments, projectes, programes i serveis d’acord amb les necessitats específiques dels estrangers immigrats o dels retornats que en són usuaris.

El paper del Servei d’Acollida Comarcal és el d’oferir una coordinació i un suport a tots els serveis que vulguin portar a terme un programa d’acollida especialitzada, i oferir la intervenció de l’agent d’acollida per garantir el principi d’igualtat i l’establiment de mesures de no-discriminació amb relació als immigrats i els retornats per part de les organitzacions socials.

També es pot desenvolupar un programa d’acollida sectorial en l’àmbit empresarial que abraci tant l’accés al lloc de treball com l’establiment de les condicions de treball, fins i tot en el treball temporal o de campanya.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies