127 alumnes de l’Escola La Sínia han participat a la campanya "Tracta'm bé"

28/05/2024

Es tracta d'una campanya per promoure el bon tracte a les persones grans.

El Servei d’Atenció Psicològica a Persones Grans del Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Àrea de Benestar Social i Gent Gran de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, amb la col·laboració de les associacions de gent gran del municipi, han realitzat activitats de sensibilització sobre el bon tracte a les persones grans a l’Escola La Sínia de Sant Antoni.

Aquestes activitats estan incloses a la campanya "Tracta’m bé" que es desenvolupa a la nostra comarca gràcies a un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Solsonès.

“Aules amb tracte” és un projecte adreçat a l’alumnat de primària del Baix Empordà que té per objectiu promoure el bon tracte entre infants i gent gran.

El projecte s’ha desenvolupat a partir de diferents eixos adequats a les edats de l’alumnat que hi ha participat.

A cicle inicial s’ha realitzat l’activitat  “Un dia seré gran, molt gran” i hi han participat 45 infants.

A cicle mitjà s’ha portat a terme l’activitat “Un dia vaig ser petit, molt petit”, on persones voluntàries explicaven a la mainada com van viure ells la seva infantesa i els infants podien preguntar allò que els resultava d’interès saber en referència al que feien quan eren petits. Hi han participat 37 infants.

A cicle superior s’ha desenvolupat l’activitat “Contes per fer-te gran”. En aquesta activitat persones grans voluntàries explicaven contes creats específicament per a aquesta campanya,  on s’expliquen situacions que es poden donar a la vida quan ens fem grans i que conviden l’alumnat a reflexionar i plantejar solucions a diferents situacions. A l’activitat hi han participat 45 alumnes.

La campanya es continuarà desenvolupant en diferents centres educatius de la comarca.