- Inici>
- Actualitat>
- Notícies>
- 2.000 persones trepitgen l'Espai Cultural la Bòbila de Palafrugell en la segona edició del Saló dels Oficis i les professions amb col·laboració d'FP Baix Empordà
2.000 persones trepitgen l'Espai Cultural la Bòbila de Palafrugell en la segona edició del Saló dels Oficis i les professions amb col·laboració d'FP Baix Empordà
15/03/2024
La formació professional brilla a Palafrugell amb una massiva participació en el Saló dels Oficis i les Professions
En la seva segona edició, el Saló dels Oficis i les Professions de Palafrugell, realitzat en col·laboració amb FP Baix Empordà, s'ha consolidat com un punt de trobada indispensable per a l'orientació professional. Aquest esdeveniment ha atret dos mil visitants, incloent estudiants i professionals de tots els racons del Baix Empordà, interessats en explorar una àmplia oferta formativa i professional, així com les oportunitats que generen a nivell laboral.
L'Espai Cultural La Bòbila de Palafrugell ha acollit amb èxit la segona edició del Saló dels Oficis i les Professions, una iniciativa en col·laboració amb FP Baix Empordà que ha congregat aproximadament 2.000 persones. L'acte ha servit com a plataforma per a l'alumnat de 4t d'ESO, batxillerats, cicles formatius, així com a professionals i interessats dels 36 municipis del Baix Empordà, oferint una finestra única a les oportunitats de formació i creixement professional.
Durant la inauguració, figures destacades com Raquel Robert Rubio, directora de Serveis Territorials d'Economia i Hisenda a Girona, l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, i Enric Marquès, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà, van remarcar la importància dels oficis i les professions com a pilars fonamentals per al desenvolupament i progrés de la societat.
Raquel Robert va fer incís en què els oficis i les professions son "la base de la nostra societat, el motor que impulsa el desenvolupament i el progrés, i és fonamental que reconeixem la seva vàlua". Per la seva banda, Enric Marquès va detallar com "d'imprescindible" és la interlocució amb les empreses per incidir en la formació professional, i va afegir que el Saló "exemplifica la necessitat de treballar plegats amb el Departament d'Educació".
Sota l'objectiu de potenciar la formació i l'ocupació de qualitat entre la població, les persones assistents van tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà 21 famílies professionals d'FP i Certificats de Professionalitat, així com de participar en xerrades i tallers que van des de la realitat virtual fins a l'art floral, passant per la decoració de brioixeria.
A la tarda del dijous, Isabel Coronado, orientadora formativa en l'àmbit de l'educació, va impartir una formació per famílies i adolescents amb la intenció d'ajudar en la presa de decisions i tria del seu itinerari formatiu.
El Saló ha volgut posar el focus en visualitzar i dignificar els oficis, com també fer front al repte del relleu generacional i oferir recursos d'orientació i suport a les famílies. A més, l'esdeveniment ha servit per establir un diàleg productiu entre el món educatiu i el sector empresarial, destacant exemples de col·laboració que han enriquit l'oferta formativa i adaptat els programes a les necessitats reals del mercat laboral.
En declaracions, Enric Marquès, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà: “Vull expressar el meu agraïment a tots els participants, col·laboradors i assistents. La vostra participació i suport han fet d'aquesta edició un veritable èxit. Continuarem treballant per potenciar la formació professional i respondre als reptes del relleu generacional, sempre amb l'objectiu de millorar l'ocupació de qualitat entre la nostra població i dignificar els oficis. Ens comprometem a seguir oferint recursos d'orientació i suport a les famílies i a reforçar la col·laboració entre l'educació i el teixit empresarial per al benefici de tota la comunitat del Baix Empordà.”