23 dels 30 joves participants en el projecte Som singulars s’han incorporat al món laboral

28/07/2021

També 4 participants més es reincorporaran al setembre al sistema educatiu reglat per continuar la seva formació

23 dels 30 joves del Baix Empordà que han participat en el projecte Som Singulars del Consell Comarcal s’han pogut incorporar en el món laboral. L’objectiu d’aquest projecte adreçat a joves entre 16 i 29 anys i en situació d’atur és la inserció laboral, la millora del perfil professional i el retorn al sistema educatiu.  

En aquesta quarta edició del programa han rebut formació personalitzada, segons les seves necessitats, en àmbits d’atenció al client, ajudant de cambrer i auxiliar derecepció, magatzem i carretó. També han tingut la oportunitat de realitzar pràctiques professionalitzadores a diferents empreses de la comarca. En aquest sentit, cal destacar que en el desenvolupament del projecte han col·laborat 59 empreses del Baix Empordà, ja sigui en actuacions de coneixement de l’entorn, activitats socials, acollint joves en pràctiques i/o contractant a les persones participants.   

Durant els 11 mesos que ha durat el programa, els/les joves participants han treballat simultàniament la formació en competències transversals amb l’acompanyament en els itineraris formatius i en el procés de recerca de feina. Aquest procés s’ha fet mitjançant un itinerari individualitzat i acordat amb cada jove. L’acompanyament s’ha realitzat per part de tot un equip tècnic, amb l’objectiu d’inserir-los laboralment, preservar el lloc de treball i/o retornar al sistema educatiu.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, considera que, tot i l’excepcionalitat del moment degut a la COVID-19, “la valoració d’aquesta edició és molt positiva, que 23 de 30 participants en un projecte assoleixin els objectius demostra que tenim una bona eina, uns bons tècnics i un jovent amb ganes de disposar d’eines que els permeti poder accedir al mercat laboral”. 

El programa ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Calonge i St. Antoni, Castell-Platja d’Aro, Palafrugell, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà.El projecte SOM Singulars està gestionat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, i està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.