26 empreses del Baix Empordà ja han ofert contractes a persones aturades amb el programa 30 Plus

18/02/2022

El programa subvenciona la quantitat de 1.125,83 euros/mes per jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista, pels mesos de durada del contracte fins a un màxim de 9 mesos.


El Consell Comarcal del Baix Empordà, a través del programa 30 Plus, facilita que 60 persones de la comarca puguin rebre formació ajustada a les seves necessitats i ser contractades en empreses, que rebran una subvenció de l’administració per aquest contracte. Avui dia, un total de 26 empreses del Baix Empordà ja han seleccionat la persona participant i s’han compromès a la seva contractació un cop finalitzada la formació a mesura que ofereix el programa. 

Actualment 10 participants, seleccionats per empreses del Baix Empordà, estan realitzant formació a mida. S’està portant a terme una acció de 80 hores a la Bisbal d’Empordà, d’atenció al client amb idioma francès i en paral·lel una acció d’auxiliar administratiu/va amb comptabilitat a Palafrugell, també de 80 hores. 

En paral·lel es realitza suport a les empreses per sol·licitar la subvenció vinculada a la contractació i es porten a terme accions de tutoria per garantir l’acompanyament de les persones i les empreses participants. Tot i que s’estan prioritzant perfils relacionats amb l’atenció al client i les tasques administratives, el programa vol oferir l’oportunitat a empreses diverses incloent professions de tot tipus, prioritzant i incentivant aquells llocs de treball que promoguin la inserció laboral més enllà del període subvencionat. Les empreses que hi vulguin participar han d’incorporar a la seva plantilla una persona que el SOC subvencionarà entre 6 i 9 mesos, amb la quantitat de 1.125,83 euros/mes per jornada completa. 

Altres novetats en la convocatòria és que es prioritzen les persones amb més de 45 anys, les aturades de llarga durada i, alhora, que estiguin inscrites a l’Oficina de Treball com a persones demandants d’ocupació no ocupades (DONO). A més, s’amplien els perfils professionals subvencionables, sempre que les característiques dels llocs i de treball compleixin la normativa del programa. 

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ha destacat “la bona resposta que estem rebent de les empreses de la comarca i l’interès, en molts casos, de què aquesta contractació pugui anar més enllà del període subvencionat·. En aquest sentit, també ha posat en valor que “es pugui fer una formació a mida a les necessitats concretes de l’empresa, un sistema que el temps ens demostra que ha estat molt útil”. 

El Consell Comarcal del Baix Empordà i els Ajuntaments de Palafrugell, Torroella de Montgrí, Calonge, Castell-Platja d’Aro i Sant Feliu de Guíxols comparteixen objectius per a poder oferir aquest programa amb garanties d’èxit i acompanyar les empreses a  la contractació de personal qualificat. Aquesta sisena edició del programa 30 Plus està gestionada per l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i està finançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, mitjançant els fons de la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i d’Ocupació.