7000€ per l’obra guanyadora de la cinquena edició del Premi Empordà de Novel·la

17/11/2021

La cinquena edició la gestionarà i coordinarà el Consell Comarcal del Baix Empordà. El termini per presentar obres acaba el 5 de gener del 2022.

Amb l’objectiu de fer crèixer el premi tot convertint-lo en un de referència per a la comarca del Baix Empordà el Consell Comarcal pren la gestió i la coordinació del guardó. El premi, ideat per Jordi Imaz i que seguirà sent-ne el comissari, fins ara era gestionat per l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, passarà a ser comarcal i hi participen diferents ajuntaments de la comarca.

Per a la consellera comarcal de cultura Agnès Gasull el Premi Empordà de Novel·la és “una aposta de l'àrea de Cultura del Consell, amb la voluntat de posar en valor la bona feina feta durant aquestes 4 edicions a nivell local, i fer-lo créixer”. En aquest sentit, Gasull ha destacat la voluntat de “donar-li prestigi i situar-lo en la primera línia dels premis literaris”. Alhora, Gasull ha destacat que “servirà per fer cohesió de comarca, amb la voluntat de trobar complicitats i implicar-hi a tots els municipis, portar el nom de l’Empordà arreu a través de la literatura, concretament amb novel·les”.

Amb tot, les bases per presentar candidatures es troben obertes fins a les 24 h del proper 5 de gener.

Les obres poden fer-se arribar al Consell Comarcal a través del correu electrònic premiempordanovel.la@baixemporda.cat. Els escrits han de tenir una extensió mínima de 150 pàgines en DIN A4 a una cara amb Arial cos 12 i interlineat 1,5 i en format PDF.

Es concedirà un premi econòmic de 7.000 euros per a l’obra guanyadora. L’obra guanyadora serà editada per l’Editorial Brau Edicions, S.L.

L’acte de lliurement tindrà lloc el divendres 22 d’abril del 2022.

Poden consultar-se les bases del premi a la web del Consell Comarcal: https://www.baixemporda.cat/ca/noticies/bases-premi-emporda-de-novel-la/