Acaba la formació del CCBE per fer que les empreses turístiques vetllin per l’accessibiltat

23/03/2021

El curs, que s’ha desenvolupat al llarg de 5 sessions entre el febrer i el març, ha comptat amb sessions tant teòriques com pràctiques i s’ha tancat aquest migdia amb el lliurament de diplomes acreditatius als participants.

Acaba la formació que tenia com a objectiu conscienciar el sector turístic del Baix Empordà de la importància de considerar l’accessibilitat en la seva planificació i gestió turística

Aquest matí s’ha posat fi al curs de formació que tenia com a objectiu sensibilitzar i conscienciar el sector públic i privat del Baix Empordà sobre la importància de considerar l’accessibilitat en la seva planificació i gestió turística. Aquesta formació, que s’ha desenvolupat al llarg de 5 sessions entre el mes de febrer i març, ha combinat teoria i pràctica. La teoria va estar impartida pel Sr. Enrique Rovira Beleta, arquitecte, director de Rovira-Beleta Accessibilidad SLP i professor responsable de l’Àrea d’Accessibilitat de la School of Architecture UIC Barcelona.

 

Algunes de les activitats pràctiques que s’han desenvolupat proposaven voltar pel centre urbà amb cadires de rodes per posar a prova l’accessibilitat de Platja d’Aro, els assistents també van caminar amb bastons o amb taps a les orelles per tal de posar-se a la pell de les persones que no hi senten o no hi veuen. Amb aquestes dinàmiques es volia fer sentir als assistents la necessitat i la importància de treballar bé l’accessibilitat sense pensar només en la supressió de les barreres arquitectòniques i sense pensar únicament en la discapacitat física sinó també en la discapacitat sensorial com la visual o l’auditiva.

Aquestes formacions s’emmarquen en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà que vol posar en valor la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix la comarca.

El curs ha estat gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, així com d’altres entitats que han col·laborat com MIFAS o l’empresa Rovira-Beleta Accesibilidad SLP.

Abans de l’entrega de diplomes per agrair la participació i l’interès mostrat per les persones assistents i pel municipi de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró per promoure un turisme inclusiu, s’han repassat alguns conceptes teòrics. Personal del Consell Comarcal del Baix Empordà ha explicat en què consisteix el Pla d’Accessibilitat Turística per fomentar-ne l’adhesió dels participants.

El Pla d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà és un projecte impulsat per I'Àrea de Turisme del Consell Comarcal amb l'objectiu de posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

El vicepresident i conseller comarcal de Turisme i Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé, després d’agrair la implicació i la col·laboració de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, ha remarcat que “l’aposta pel turisme inclusiu, per tenir una oferta turística a l’abast de tothom, és una aposta estratègica del Consell i els ajuntaments de la comarca i volem que també ho sigui de tot el sector. L’accessibilitat ha de ser un dels trets distintius de l’oferta del Baix Empordà i ens hi hem d’implicar tots, per això és important que els que heu assistit a aquest curs de formació feu realitat el que heu conegut a nivell teòric i, a més, en feu difusió i encoratgeu a les empreses del vostre entorn a afegir-s’hi.

Per la seva banda la regidora de Turisme de Platja d’Aro, Jenny Xufré, recorda que “el veritable Turisme Accessible és aquell que no té barreres en l’experiència integral del viatge: la planificació, la recerca d’informació, l’allotjament, la oferta d’oci, la restauració, etc. I per, tant, una combinació del sector públic i privat és essencial. Les empreses que han participat d’aquest curs es volen comprometre i per part d’aquest ajuntament treballem en la validació de nous espais públics com són: una ruta comercial accessible pel centre de Platja d’Aro, una ruta pel nucli antic de Castell d’Aro, Cala Rovira, el Parc dels Estanys, així com inventariar les places d’estacionament accessible del municipi i els parcs i la nostra web turística www.platjadaro.com