Acabada la fase I de l’obertura de franges perimetrals de Begur

18/06/2021

Les obres d’aquesta fase han acabat i es va fer la recepció de les mateixes el divendres 18 de juny.

 

Tenir fetes les franges perimetrals en un municipi pot estalviar ensurts en cas d’incendi. Per tal de garantir la seguretat dels veïns i veïnes que viuen en zones pròximes a boscos, el Consell Comarcal fa temps que reivindica la importància de la realització de les franges perimetrals. Ja a l’estiu es va fer una campanya exhaustiva de bustiatge, cartelleria i píndoles informatives per fer arribar la informació a tots els veïns de la zona. El territori del Baix Empordà és divers, i està format per diferents municipis amb unes característiques peculiars i amb molta zona forestal.

Un exemple clar és Begur, on ja s’ha acabat la primera fase d’aquestes tasques.

És per això que el passat divendres 18 de juny a les 11 h del matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Begur va tenir lloc l’acte de finalització de les obres d’obertura de franges de la fase I del municipi de Begur.

Després del treball conjunt i coordinat de l’Ajuntament de Begur, del Consell Comarcal del Baix Empordà, de la Diputació de Girona, del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i del Cos d’Agents Rurals, aquests darrers mesos, amb la contractació d’empreses especialitzades, s’han pogut executar les 177 ha de franges de protecció d’incendis que donarem per acabades aquest mes de juny.