Accions pel Dia Internacional de la Visibilitat Trans

31/03/2021

En motiu del dia 31 de març, Dia Internacional de la Visibilitat Trans, s'han organitzat accions per promoure la visibilitat del col·lectiu trans en l'àmbit comarcal. 

En motiu del dia 31 de març, Dia Internacional de la Visibilitat Trans, els Serveis d'Atenció Integral del Baix Empordà (Consell Comarcal, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols), en col·laboració amb el grup BEtrans (grup de persones trans de la comarca) i l'Associació Emporderats (associació LGBTI comarcal),i amb el suport de i diferents Ajuntaments del Baix Empordà, s'han organitzat accions per promoure la visibilitat del col·lectiu trans en l'àmbit comarcal. 
 
De forma destacable, durant la setmana passada s'han pintat diferents elements urbans amb els colors de la bandera trans, com són bancs, passos de vianants, murals i blocs de formigó de diferents municipis. Municipis com: Begur, Santa Cristina, Palafrugell, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, La Bisbal d'Empordà o Verges s'han sumat a aquesta iniciativa que ha comptat amb el suport d'alguns joves per pintar-los.
 
Tanmateix, ahir dia 30 de març a les 18.30 hores, es va fer una taula rodona virtual, anomenada "BEtrans. Ser trans al Baix Empordà"amb persones trans de la comarca i d'altres parts de Catalunya, per tal de conèixer les seves vivències al territori. 
 
És diferent viure al Baix Empordà de la costa que a l'interior? Què suposa ser una família trans* en el dia a dia? És molt diferent viure a Barcelona?
 
A través del canal youtube de Sai's Baix Empordà es van poder recollir diverses opinions i preguntes que van enriquir el debat.
 
Aquestes accions s'enmarquen en la planificació d'accions coordinades dels SAIs del Baix Empordà, que aquest any es focalitzen especialment en el fet trans, donada la especial vulnerabilitat i discriminació que poden afrontar les persones trans.