Acord entre el CCBE i Llet Nostra per millorar l’ocupabilitat en el sector ramader lleter

06/04/2022

Aquest matí orientadors laborals de l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal han participat en una formació per conèixer millor el sector ramader lleter i les seves oportunitats laborals.


Les persones gerents de les granges ramaderes lleteres tenen dificultat a l'hora d'ocupar els llocs de treball que ofereixen. A més, han detectat que alguns dels processos de selecció i adaptació al lloc de treball fracassen a causa de la desinformació de l'aspirant sobre la realitat del sector.

Per això, Llet Nostra i el Consell Comarcal del Baix Empordà han arribat a un acord de col·laboració amb l'objectiu d'ajudar als ramaders i ramaderes a trobar a persones idònies per aspirar a ocupar els llocs de treball que ofereixen.

En aquest sentit, orientadors laborals de l'àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà avui han participat en una formació per conèixer millor el sector ramader lleter i les seves oportunitats laborals.

La formació ha consistit a realitzar l'Experiència #APROP, una visita guiada per la granja de l'EVAM de Monells on s'explica la importància del paper de les petites i mitjanes granges lleteres en el conjunt de la societat i en el seu entorn. Unes explicacions que posen en valor el sector lleter i exposen les diferents professions relacionades amb el sector.

Després, la veterinària de la Cooperativa de Ramaders del Baix Empordà de Llet Nostra, Anna Targa, ha impartit una xerrada sobre les característiques dels llocs de treball, així com de les ofertes laborals més habituals que proposen les granges.

Per a Xavier Dilmé, vicepresident primer i conseller comarcal de Promoció econòmica i Turisme, "amb aquesta formació es podran identificar més fàcilment aquelles persones que per les seves aptituds, actituds i habilitats puguin ser candidates a ocupar un lloc de treball en una granja. Esperem així, com a administració que som, a col·laborar al fet que els processos de selecció siguin més eficients en benefici tant de l'empresa com del futur treballador".

Per la seva banda, Anna Targa, "a les granges de Llet Nostra busquem persones que els agradi treballar amb els animals i a l'aire lliure. Que vulguin col·laborar en la producció de llet de qualitat tot cuidant les vaques: alimentant-les, mantenint el lloc net i munyir-les. Però també es necessiten persones més qualificades per manejar maquinària agrícola o fer els controls de qualitat".

Llet Nostra Més

Aquest acord s'emmarca dins del programa Llet Nostra Més que té com a principal objectiu donar continuïtat al sector lleter català mitjançant la sostenibilitat social, econòmica i mediambiental de tots els agents implicats en la cadena de valor de la llet.

Seguint aquesta línia, s'actua en cinc àmbits: l'excel·lència de la ramaderia familiar, la reducció de la generació de gasos d'efecte hivernacle, l'economia circular, la digitalització de traçabilitat i seguretat alimentària, i el compromís social.