AFATRAM rebrà part dels diners que es recaptin per la Fira Nadalenca de Palamós

16/12/2022

La fira, que tindrà lloc aquest diumenge 18 de desembre al carrer Major i a la plaça de la vila de Palamós, feia dos anys que no se celebrava degut a la pandèmia.

 

Aquest proper diumenge la popular Fira Nadalenca de Palamós reprendrà l’activitat. La Fira està organitzada per l’Associació Fira Nadalenca de Palamós i té l’objectiu de recaptar fons en benefici de les persones amb discapacitats psíquiques de la comarca.

El Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana hi participa oferint ornaments nadalencs i plantes variades.  A banda, però aquest any part de la recaptació de la Fira Nadalenca es destinarà a l’Associació AFATRAM. L’AFATRAM és la associació de familiars, tutors i usuaris del Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana per a persones amb discapacitat intel·lectual i col·labora amb el Centre Tramuntana en l’organització de diversos projectes, a més d’organitzar pel seu compte altres activitats relacionades amb el temps lliure i la informació i assessorament als usuaris i familiars.

El Centre Tramuntana és un centre que té com a objectiu principal la millora de la qualitat de vida i la integració laboral i social de les persones amb discapacitat psíquica que per les seves dificultats no poden accedir, en aquests moments, al mercat de treball ordinari.

La crisi sanitària derivada de la COVID ha tingut vàries conseqüències en la qualitat de vida de les persones amb discapacitat que han suposat una disminució de la socialització de les persones usuàries en general.

Ara que s’ha tornat a una certa normalitat. El projecte “Un mar de capacitats”, permet als usuaris/es tornar a socialitzar i participar activament d’espais i activitats que d’una altra manera els hi és més difícil d’experimentar i sentir. Les activitats i tallers s’adapten a les necessitats dels usuaris/es del Centre Tramuntana, i a través d’elles s’aconsegueix transmetre hàbits saludables, tant en els diferents tipus d’oci, com en les seves activitats de la vida diària.

La oferta dels diferents espais pedagògics que ofereixen el conjunt d’equipaments culturals del port de Palamós, facilita la conscienciació, el treball i la seva posada en pràctica.

La recaptació del Mercat de Nadal farà possible un pack de 3 activitats: navegació pel litoral, showcooking a l’Espai del Peix i un tercera activitat a escollir.

Aquest projecte beneficiarà un total de 120 usuaris, que durant l’any podran participar de les activitats que s’organitzen en els dos equipaments, cobrint el cost econòmic de compra de l’entrada així com el del transport. El cost del projecte “Un mar de capacitats” és de 5.727€.

Per a la consellera comarcal i vicepresidenta tercera, Sílvia Romero: “és un orgull tenir iniciatives com el Mercat de Nadal de Palamós a la comarca que vetllen pel benestar del col·lectiu. A banda aquest any estem especialment agraïts al fet que la recaptació es destini a l’AFATRAM i al projecte Un mar de capacitats. Creiem que és un projecte molt beneficiós per tots els usuaris i usuàries del centre.”