Arrelem, la xarxa agroalimentària del Baix Empordà participa a la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí

22/11/2023

Arrelem, participa els propers 25 i 26 de novembre a la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí. Enguany se celebra la 629a edició d’aquest esdeveniment, la Fira Agrícola, Ramadera i Comercial més antiga de Catalunya.

La fira inclou més de seixanta activitats entre les quals podem trobar el concurs de gossos d’atura, la mostra d’animals de granja, les visites teatralitzades o diversos actes per celebrar la cultura popular, entre d’altres. Enguany, el fil conductor que marca la fira serà la cura dels animals de granja.

Les activitats començaran dissabte 25 a les 10 h amb l’obertura de la mostra comercial, que es trobarà a l’Espai Ter. Aquest serà l’epicentre de la fira, on s’articularan una sèrie d’espais i àmbits expositius, del sector agroalimentari, entre d’altres. En aquest sentit hi trobarem entitats com Unió de Pagesos, Poma de Girona o el Mas Badia. Així com, estands de productors locals i un espai d’exposició de productes del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Així doncs, des d’Arrelem, aquest any hi serem també amb un estand propi amb la voluntat de donar a conèixer la xarxa i donar visibilitat als seus membres.

La Fira inclou diferents activitats centrades en l’agricultura i la ramaderia, com jornades tècniques, concursos o exposicions. Des d’ Arrelem es promou una xerrada participativa, que porta per títol “Eines culinàries sostenibles. Cuina de consum responsable, sostenible i del territori” amb la qual abordarem diferents punts, que van des de la compra, l'emmagatzematge, fins a la gestió dels residus a la cuina. Així com, les diferents fases des de les quals, com a consumidors tenim un impacte sobre el sistema alimentari i per tant una oportunitat també de millora. Aquesta està programada pel diumenge 26 de novembre d’11:30 a 13h, a l’auditori del Museu de la Mediterrània. És una activitat gratuïta i inclourà un tastet al acabar.

Per assistir-hi cal inscripció prèvia:

https://forms.gle/fHyZhkEzkzakZSUW6

Per més informació:

972 642 310 / 606 542 444

arrelem@baixemporda.cat