Balanç positiu de la presència conjunta dels polígons industrials del Baix Empordà al SIL

08/06/2022

El Consell Comarcal valora molt positivament la presència conjunta dels polígons industrials del Baix Empordà al Saló Internacional de Logística (SIL) de Barcelona


Era la primera vegada que els 18 municipis que conformen la marca Polígons Baix Empordà eren presents en una fira venent l’oferta comarcal com un tot

El Consell Comarcal, que gestiona la xarxa de municipis que formen Polígons Baix Empordà, valora molt positivament la presència al Saló Internacional de Logística de Barcelona (SIL) que es va celebrar del 31 de maig al 2 de juny. Per primera vegada, els 18 municipis industrials de la comarca van participar en un saló firal de manera conjunta en un estand propi amb la marca Polígons Baix Empordà.

A partir d'aquesta experiència, s'han creat sinergies amb empreses -algunes de renom internacional- en l'àmbit de l'enginyeria industrial, immologística, transport, intralogística i indústria 4.0. A més, s'han aconseguit més de mig centenar de contactes directes amb inversors i empreses interessades a dur a terme activitat econòmica a la comarca. En resum, a nivell tècnic es considera que la presència al SIL BCN ha estat de gran ajuda per tal de posicionar la marca Polígons Baix Empordà com a referent industrial al territori i també es destaca que sense la col·laboració dels ajuntaments i tècnics municipals, no hauria estat possible donar aquesta visibilitat a l’oferta industrial de la comarca.

Coincideix amb aquesta afirmació el vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, que remarca que "presentant els polígons del Baix Empordà de manera conjunta hem demostrat que caminant plegats, arribem més lluny i hem assolit el principal objectiu, que era donar-nos a conèixer entre els operadors". Dilmé ha afegit que "els polígons de la comarca han cridat l'atenció de diferents empreses gràcies a les característiques que presenten el sòl i sostre industrials del nostre territori, com són la capacitat d'adaptació a les necessitats del teixit empresarial i la disposició d'una bona connexió amb els nuclis urbans, així com el valor afegit que suposa viure i treballar en un entorn únic com és l’Empordà".