Calonge acull la segona edició de les jornades 'Europa en Blau' sobre el futur de la UE

28/06/2022

La cita pretén consolidar el Baix Empordà en un espai anual de reflexió europeista.

Les jornades inclouen una activitat infantil i finalitzaran amb un concert amb motiu de l’Any Europeu de la Joventut


El pròxim dissabte 2 de juiliol el Castell de Calonge acollirà la segona edició de les jornades 'Europa en Blau', que pretenen oferir un fòrum de reflexió i debat sobre el futur de la Unió Europea.

Aquesta segona edició té el suport de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, el Consell Comarcal del Baix Empordà, el centre Europe Direct Girona (UdG) i la Fundació Catalunya Europa, entre d’altres.

Els promotors de les jornades volen consolidar el Baix Empordà com un espai de reflexió anual europeista, on persones interessades i compromeses amb el futur de la UE puguin reunir-se cada any per analitzar, des d'un punt de vista crític però sempre constructiu, l'estat de la Unió i els principals reptes que afronta.

En aquest segon any, les jornades titulades 'Som l'Europa que fem' se centraran en la UE postpandèmia, per una nova economia digital, circular i social, i un futur basat en una societat europea més forta i solidària al món.

'Europa en Blau' inclourà la participació en la inauguració de l'alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, i el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro. A més, intervindran el Cap de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro, i el director de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Sergi Barrera.

Les ponències inicials aniran a càrrec del portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch, i de l'exdirector general de la Comissió Europea, Xavier Prats.

Les dues taules de debat inclouran experts i analistes europeus com Antoni Cañete, president de la patronal PIMEC, Cristina Colom, directora del Digital Future Society, Carles Campuzano, president de la Fundació ACSAR, Pol Morillas, director del CIDOB, la diputada al Congrés Mariona Illamola i l’eurodiputat al Parlament Europeu Jordi Solé.

Clourà la jornada el Director General de la Representació del Govern a l'Exterior i de la Unió Europea, Gerard Vives.

Durant el transcurs de la jornada, s'organitzarà el taller infantil “Descobreix la Unió Europea” i la cita es clourà a la tarda amb un concert de música a càrrec de la BLACK MUSIC BIG BAND júnior amb motiu de l’Any Europeu de la Joventut.

La Unió Europea és un projecte en constant construcció i evolució, però la pandèmia de coronavirus i l’actual guerra a Ucraïna han suposat un sotrac de grans dimensions que ha portat Brussel·les i als 27 estats membre a fer passos insòlits fins ara.

L'Empordà és un clar exemple d'un territori amb voluntat de convertir-se en un epicentre de debat europeu.

'Europa en Blau' aspira a aportar propostes als reptes conjunts del país. La jornada, a més, vol descentralitzar un debat que massa sovint es concentra a les grans capitals, com Barcelona, Brussel·les o Madrid.

La jornada també es podrà seguir de forma telemàtica a través de YouTube.