Campanya d'autoprotecció d'incendis forestals

11/08/2020

Al llarg dels mesos d’estiu el Consell Comarcal del Baix Empordà està fent incís en els consells d’autoprotecció en cas d’incendi forestal. 

Nova campanya d’autoprotecció d’incendis forestals adreçada a ajudar als ajuntaments en la comunicació de la matèria

 

Al llarg dels mesos d’estiu el Consell Comarcal del Baix Empordà està fent incís en els consells d’autoprotecció en cas d’incendi forestal. 

 

El Consell Comarcal del Baix Empordà disposa d’un servei de gestió de prevenció d’incendis forestals adreçat als ajuntaments de la comarca amb l’objectiu d’executar i mantenir les franges de prevenció d’incendis de nuclis i urbanitzacions als municipis, que han de protegir a les persones i als bens dels ciutadans empordanesos. 

Aquest és un servei global, on s’inclouen des de les notificacions als veïns, les sessions d’informació, les memòries valorades i els projectes executius, fins els tràmits de contractació i execució de les franges i el seu posterior manteniment. 

 

En línia amb aquest servei, el Consell Comarcal ha autoproduït una desena de píndoles informatives pensades per ser difoses per les xarxes socials i servir de suport informatiu perquè els ajuntaments en puguin fer ús. També s’ha editat un document amb les preguntes i respostes més freqüents.

En aquest material audiovisual es repassen conceptes com: Com ha de ser una franja perimetral, Què passa si no hi ha la franja feta, Què fer si tenim foc dins de la urbanització, Com podem protegir casa nostra, Qui està obligat a fer la franja perimetral? O Qui l’ha de pagar en nuclis, urbanitzacions o en cases aïllades. 

Amb tot, l’ens supramunicipal també és l’encarregat de dur a terme projectes tècnics d’obertura i manteniment de franges de prevenció d’incendis forestals. 

Recentment l’Ajuntament de Begur ha sol·licitat aquest servei i és per això que aquest 2020 comença a executar les obres per a l’obertura de la franja perimetral, incloses en l’esmentat projecte tècnic desenvolupat pel Consell Comarcal. 

El conveni signat entre el CCBE i l’Ajuntament contempla l’execució dels sectors prioritaris en dues fases, dels quals el Consell durà a terme els sectors 127, 136, 140, 141, 145 i 146 en una primera fase, i dels sectors 138 i 142 en la segona. La resta de sectors es licitaran directament des del consistori. 

Per tal de poder explicar el procediment de les obres s’havien de realitzar dues sessions informatives el 13 de març i el 3 d’abril. Al quedar-se suspeses per la Covid aquestes sessions informatives i per tal d’arribar a un màxim de persones afectades, el CCBE, juntament amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona van optar per recopilar informació i fer una peça audiovisual, al marge de les píndoles esmentades anteriorment, que es va emetre per TV Costa Brava.

  • genérica incendis