🎉 Celebrant 40 anys d'història i patrimoni a l’#ArxiuComarcalBaixEmpordà! 📚

04/03/2024

S’ha celebrat al Mundial de la Bisbal d’Empordà el 40è aniversari de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà.

Una jornada plena d'alegria, reconeixement i nostàlgia, on hem tingut l'honor de comptar amb la presència dels quatre arxivers i arxiveres que han dirigit aquesta institució al llarg dels anys: Josep Matas, Santi Soler, M. Teresa Solé i Carme Maria Marugan. La seva dedicació ha estat fonamental per custodiar la nostra història comarcal.

Durant aquests 40 anys, l’Arxiu Comarcal no només ha estat testimoni, sinó també custodi, de la riquesa històrica i cultural de la nostra comarca. Amb 10 arxius en total, incloent 9 municipals i el nostre comarcal, hem demostrat la importància de la preservació i difusió del nostre patrimoni documental.

L’acte ha comptat amb la presencia de l'alcalde de la Bisbal d’Empordà, Òscar Aparicio, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calataiud, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull i el vicepresident primer del Consell Comarcal, Enric Marquès, la qual cosa reflecteix la importància d'aquesta celebració, que ha clos amb un brindis que simbolitza l'esperança i el compromís cap al futur.

A més, hem tingut el privilegi de visualitzar un documental especial d’en Toni Martí, que recorre aquests 40 anys de trajectòria, i hem homenatjat a figures clau de la nostra societat en defensa de la cultura i de la llengua com son la Lola Casademont, en Jordi Frigola i la Maria Dolors Figueras, que malauradament hem perdut.

Aquest aniversari no és només una fita, sinó un punt de partida cap a més dècades de preservació, estudi i difusió del nostre patrimoni. Amb l'expansió de l'Arxiu Comarcal del Baix Empordà i la recent donació del fons Lluís Pericot.

Gràcies a tothom qui ha fet possible aquest viatge. Celebrem avui no només el passat i el present, sinó també el futur prometedor que ens espera. Continuem treballant juntes i junts per preservar, estudiar i difondre el nostre patrimoni, assegurant que la memòria del Baix Empordà segueixi viva i inspirant a tothom 🌟

 

#40AnysACBE #Patrimoni #Cultura #BaixEmpordà #HistòriaViva. (Fotografies d’Anna Pascual)