“Com participar activament en fons i recursos de finançament europeus d’interès pels governs locals”

10/05/2021

Es tracta d’un cicle formatiu de quatre sessions en línia dirigides a treballadors públics sobre programes de finançament de la Unió Europea

El Consell Comarcal ha iniciat el cicle de formació “Com participar activament en fons i recursos de finançament europeus d’interès pels governs locals”, dirigit a tècnics dels ens locals del Baix Empordà. L’objectiu d’aquesta formació és donar les eines i la informació necessària per tenir la capacitat de decidir i accedir als fons europeus. Les sessions ofereixen formació actualitzada sobre l’organització i programes de finançament de la Unió Europea, així com de les xarxes i plataformes europees.

El dimarts passat 4 de maig, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, va inaugurar la primera sessió: “Aquesta formació permetrà preparar molt bé als treballadors públics per respondre dubtes de la ciutadania sobre els programes de finançament per noves inversions”.

La metodologia que se seguirà consistirà en quatre sessions formatives (4, 6, 11 i 13 de maig) que sumaran un còmput de 12 hores lectives en total. Dels temes que es tractaran al llarg de les sessions, destaca les claus i els passos per preparar un projecte europeu amb èxit, des del disseny i la planificació, a la cerca de socis i la seva execució.

Els docents que impartiran les sessions són Joaquim Millan, director de la consultora Eurolocal; Oriol Lázaro, secretari General del Consell Català del Moviment Europeu; i Mònica Plana, responsable de formació i assessorament de projectes europeus en el marc de l’Euroinstitut Català Transfronterer.

La pandèmia ha afectat en l’àmbit sanitari, social i econòmic. Segons Joan Manel Loureiro: “Amb el Pla Next Generation s’ha duplicat el pressupost europeu i per tant es destinaran més diners a projectes. Hem d’aprofitar aquesta nova oportunitat d’inversió i formar al màxim el personal públic per informar-ne a la ciutadania”.

El Pla Next Generation és un pla de recuperació de la Comissió Europea que servirà per reparar els danys econòmics i socials provocats per la covid-19 al territori de la Unió Europea.