Comença el programa 30 plus que subvenciona la inserció de 60 persones a la comarca

14/10/2021

Són 22 places més de les concedides en la darrera edició i els perfils professionals són d’auxiliars administratius, personal per a empreses alimentàries i d’atenció al client en general. Es prioritzen aturats de llarga durada majors de 45 anys.

 

La sisena edició del Programa 30 Plus permetrà portar a terme 60 insercions laborals subvencionades en empreses del Baix Empordà. Això són 22 places més que les ofertades en la darrera edició, que van ser 38. Altres novetats en la convocatòria és que es prioritzen les persones amb més de 45 anys, les aturades de llarga durada i, alhora, que estiguin inscrites a l’Oficina de Treball com a persones demandants d’ocupació no ocupades (DONO). A més, s’amplien els perfils professionals subvencionables, sempre i quan les característiques dels llocs i de treball compleixin la normativa del programa.  

El programa s’ha iniciat aquest mes d’octubre amb la prospecció d’empreses i la preselecció de persones candidates en els següents perfils professionals: auxiliars administratius, auxiliars administratius amb comptabilitat, personal per a empreses alimentàries i atenció al client en general. Aquest any, es vol oferir l’oportunitat a empreses diverses incloent també els oficis, com a fusteria, la serralleria o l’electricitat. Les empreses que hi vulguin participar han d’incorporar a la seva plantilla una persona que el SOC subvencionarà entre 6 i 9 mesos. Es prioritzaran aquells llocs de treball que promoguin la inserció laboral més enllà del període subvencionat.  

El vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ha valorat molt positivament l’increment de places del programa: “hem passat un any i mig dolent pel que fa les xifres de desocupació, més que d’altres demarcacions, i agraïm que aquest fet s’hagi tingut en compte. És un programa que beneficia a persones aturades de llarga durada i també a les empreses, una eina molt útil que volem aprofitar el màxim possible”. 

Aquesta sisena edició del programa 30 plus (30 plus 2021) està gestionat per l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà i està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, mitjançant els fons de la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i d’Ocupació.  Alguns ajuntaments de la comarca, com els de Palafrugell, Castell-Platja d’Aro i Torroella de Montgrí són col·laboradors actius del Programa 30 Plus.