Comencen els grups de suport a persones cuidadores a Torroella de Montgrí

05/04/2022

Els grups de suport per a familiars cuidadors i cuidadores són espais de relació, de suport emocional, d'intercanvi d'experiències i d'ajuda mútua acompanyats per una de les psicòlogues de l'àrea, Marina Colomer.


L'objectiu és millorar el seu benestar emocional, disposar d'un espai per sentir-se acompanyats/des, prevenir situacions de sobrecàrrega, enfortir les competències de cura i autocura, adquirir eines per afrontar millor el dia a dia, ampliar el coneixement de les demències i crear xarxa.

La primera sessió del Grup de Suport va tenir lloc el passat divendres 1 d’abril a la Sala del Museu de la Mediterrània, amb èxit d'assistència. Aquests grups terapèutics consten de 10 sessions, amb durada d'hora i mitja, en format setmanal i són gratuïts. Van dirigits a familiars que adopten el rol de cuidador/a. Durant aquest mes d'abril s'iniciaran en altres municipis i espais de la comarca.

Aquest projecte forma part de l'Àrea d'Atenció psicològica a persones grans o en situació de dependència i les seves famílies, englobat a l'Àrea d'Atenció a la Família de Serveis Socials. Hi col·labora l'Ajuntament de Torroella de Montgrí a través de Serveis Socials i amb el finançament de DipSalut. Després de la memòria de l'any passat es va detectar a través dels diferents EBAS que hi havia un gran nombre de casos de sobrecàrrega de persones cuidadores, arran del recull de dades s'ha decidit incidir i prevenir aquestes situacions.

 

L’assistència a les sessions és totalment gratuïta.

Per inscriure’s o per resoldre qualsevol dubte podeu enviar un correu a gentgran@baixemporda.cat  

Data inici: Divendres 1 d’Abril.

Horari de les sessions: Divendres de 15h a 16:30h.

Durada: 10 sessions.

Lloc: Museu de la Mediterrània.