Comencen els treballs de neteja de les franges perimetrals de Corçà

08/08/2022

El Consell Comarcal segueix desenvolupant una gran tasca administrativa i de conscienciació amb els ajuntaments de la comarca, juntament amb el Departament d’Interior i la Diputació de Girona.

Malauradament aquest estiu, amb les altes temperatures i el període de sequera, estem constatant escenaris nous d’incendis forestals, i per tant, es posa de manifest la gran importància de disposar de les franges de protecció d’incendis i del seu posterior manteniment.

Al municipi de Corçà, a finals de l’any passat, ja es va fer arribar la informació a tots els veïns, i el 4 de febrer d’enguany es va dur a terme, amb gran èxit de participació, una sessió informativa per aclarir dubtes als veïns, amb la presència de tècnics de la Diputació de Girona, Cos d’Agents Rurals i Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya. 

Posteriorment, des del Consell Comarcal, tècnics de l’Àrea de Sostenibilitat i Medi Ambient, van realitzar, també, visites in situ, als veïns interessats en aclarir dubtes sobre el terreny.

Alhora, mitjançant el conveni d’encàrrec existent amb l’Ajuntament de Corçà es va procedir a la licitació de les obres amb les empreses del sector.

Finalment, el dia 1 d’agost van començar les feines d’arranjament de les franges perimetrals, pel sector que limita amb la Urbanització de Santa Cristina, amb una gran acceptació per part dels veïns, més tenint en compte el que ha passat fa poques setmanes a l’altre costat de les Gavarres, i al Bages.

Si el temps ho permet, està previst que aquestes obres finalitzin, aquest mateix mes.