Cossos de la Generalitat de Catalunya apunt per a qualsevol emergència al Baix Empordà

19/12/2023

En la sessió ordinària del Consell d’Alcaldies del Baix Empordà, s’ha dut a terme una presentació destacada dels Cossos d’Emergència de la Generalitat de Catalunya.

L'acte, presidit per Glòria Marull, presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, ha reunit alcaldes i alcaldesses de la comarca per abordar qüestions rellevants en matèria de protecció civil i emergències.

Albert Perramon, responsable de protecció civil de Girona, ha ofert una visió exhaustiva de les principals emergències en el marc de la Protecció Civil. Durant la seva presentació, ha posat èmfasi en les fases crucials d’aquestes situacions, destacant la importància de la previsió, la prevenció, la planificació, la intervenció, la informació, la formació i la rehabilitació.

Carles Domingo, tècnic de protecció civil, ha informat sobre les emissores de la xarxa Rescat destinades als municipis sense Policia Local, oferint una visió clara sobre com aquests recursos poden millorar la resposta a les emergències a nivell local.

Per la seva banda, el Director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Eduard Adrobau, ha afirmat que "Avui hem experimentat una jornada crucial, on la coordinació entre els Cossos d’Emergència de la Generalitat de Catalunya i les autoritats locals. És essencial establir aquesta estreta col·laboració per garantir la seguretat i el benestar dels ciutadans del Baix Empordà en situacions d’emergència.”

Pel que fa al cos de Mossos d’Esquadra, hi han participat destacats membres, com ara el Sotscap de la Regió Policial de Girona, intendent Xavier Domènech; el Cap de l’Àrea Bàsica Policial de Sant Feliu de Guíxols, inspector Francesc Cardús; i el Cap de l’Àrea Bàsica Policial de la Bisbal d’Empordà, sotsinspector Martí Pons.

Amb aquesta sessió sobre emergències a la comarca del Baix Empordà, segons la presidenta Glòria Marull: "Hem presenciat un pas significatiu cap a la millora de la preparació davant d’emergències al Baix Empordà. La col·laboració entre els Cossos d’Emergència de la Generalitat i les autoritats locals és fonamental per afrontar situacions crítiques amb eficàcia.

Per la seva banda, Agnès Gasull, Consellera Comarcal de Sostenibilitat i Acció Climàtica destaca la importància que tenen els Plans de Protecció Civil Municipals (DUPROCIM) que determinen la planificació de la protecció civil en l’àmbit del municipi i que inclou tots els riscos que el poden afectar i que es pot redactar amb el suport tècnic de l’àrea. Alhora, destaca també la necessitat de tenir operativa la xarxa Rescat per garantir la coordinació de les emergències en moments de crisi.

Aquesta trobada ha reforçat la coordinació i col·laboració entre els Cossos d’Emergència de la Generalitat de Catalunya i les autoritats locals, amb l’objectiu comú de garantir la seguretat i el benestar dels ciutadans del Baix Empordà en situacions d’emergència.