Eines agroecològiques al servei de la producció

10/05/2024
Premsa

El dijous 23 de maig l'IRTA de Monells acull una trobada que fa una crida als actors del sector agroalimentari amb l'objectiu de posar en comú eines i iniciatives que duen a terme els petits i mitjans productors.

El proper dijous 23 de maig l'IRTA de Monells acull una trobada que fa una crida als actors del sector agroalimentari amb l'objectiu de donar a conèixer eines i iniciatives que duen a terme els petits i mitjans productors. Es parlarà sobre models i formes organitzatives col·lectives i hi haurà un espai de treball per posar en comú reptes i necessitats. L’acte està impulsat conjuntament pel Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Ateneu Terres Gironines, el Consorci de les Gavarres i el Pla Estratègic de desenvolupament econòmic local i ocupació dels municipis de La Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret. També hi col·laboren La Diligència, Eines Comunes, Gisfera i IRTA.

L’activitat se celebrarà a l’Edifici A de l’IRTA de Monells de 15 a 17 hores i va adreçada al teixit productiu agroalimentari del nostre territori, així com els agents rellevants del sector i també a totes aquelles persones que, a títol individual, hi estiguin interessades. La Diligencia (Cooperativa de transport agroecològic), Eines Comunes (Cooperativa amb un molí i un obrador compartit) i Gisfera (iniciativa d’educació ambiental a les finques agrícoles) explicaran la seva experiència i quin són els serveis que ofereixen. Durant la segona part de la jornada es generarà un espai de networking per a tots els presents.

La jornada “Eines col·lectives al servei de la producció agroalimentària i el món rural” neix per respondre a la necessitat de potenciar el sector agroalimentari arreu de la província de Girona. L’objectiu d’aquesta jornada és divulgar els recursos que hi ha a l’abast de les productores i productors, per tal d’afavorir el seu desenvolupament, així com sensibilitzar sobre el consum de productes locals. En definitiva, es tracta d’una actuació que cerca fomentar el treball en xarxa entre les diferents entitats del territori i potenciar els valors del sector agroalimentari.

Dia: Dijous, 23 de maig
Hora: 15 hores
Lloc: Edifici A de l'IRTA (Monells - Finca Camps i Armet)
Inscripcions: https://shorturl.at/cuAR4

  • Eines col·lectives al servei de la producció agroalimentària i el món rural