El 15 d’octubre les escoles del Baix Empordà celebren el Dia de l’Alimentació

15/10/2021

En motiu del Dia Mundial de l’Alimentació (16 d'octubre) se celebra una jornada diferent a les escoles que tenen el servei de menjador que depèn del Consell Comarcal

El Baix Empordà es suma a celebrar el Dia Mundial de l'Alimentació en l'espai del temps del migdia educatiu.

Per a la ocasió s’ha preparat un menú especial i diferents activitats que es desenvoluparan als diferents menjadors escolars gestionats pel Consell Comarcal.

Així doncs, en el cas de les escoles situades a la zona nord el menú consistirà en amanida catalana, fideuà de cananes i fruita de temporada. Pel que fa les activitats es farà el semàfor dels aliments per aprendre a classificar els aliments de menys a més saludables. També es coneixeran els peixos de llotja de la comarca amb activitats emmarcades en el projecte El Peix a l'Escola. Les escoles d'aquesta zona són: Barceló i Matas, La Branca, Carrilet, Doctor Arruga, Empordanet, L’Estany, Forallac, Les Gavarres, Joan de Margarit, Mas Clarà, Pedra Blanca, Pedra Dreta, Pi verd, Portitxol, Puig Rodó, Quermany, El Rajaret, El Rodonell, l’Olivar Vell, Torres Jonama (Mont-ras), Torres Jonama (Palafrugell) i l'Institut Escola Francesc Cambó i Batlle.

En el cas de les escoles de la zona sud el menú consistirà en: pinya amb pernil, fideurà amb canana i iogurt ECO.  També s'organitza un concurs de receptes amb peix com a ingredient principal. Les escoles d'aquesta zona són: Ardenya, Baldiri Reixach, Els Estanys, Els Àngels, Fanals, Gaziel, Llevantí de Mar, Pedralta, Pere Rosselló, La Sínia, Vall d’Aro, Vall-llobrega, La Vila i l'Institut Escola Vila-romà. 

El temps de migdia educatiu al Baix Empordà

El Consell Comarcal del Baix Empordà forma part de l'Aliança Educació 360, una iniciativa educativa, social i política que promou connectar els aprenentatges que es donen en els diferents temps, espais i recursos de dins i fora dels centres educatius. L'Educació 360 impulsa el treball en xarxa de tots els agents educatius d'un mateix territori, amb l'objectiu d'aconseguir l'equitat i de generar més i millors oportunitats educatives.

El curs 2020-2021 es va iniciar el repte de revisar i ampliar els objectius educatius del temps del migdia, el que anomenen el menjador escolar. Per això, des del Consell Comarcal es va impulsar el projecte Temps de migdia educatiu al Baix Empordà, on infants, famílies, entitats, etc. van poder dir-hi la seva per millorar entre tots i totes aquesta franja dins l’horari lectiu dels alumnes.