El Baix Empordà camina pels drets de les persones grans

30/06/2023

En el marc del Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans, el Consell Comarcal del Baix Empordà, Dipsalut i Ajuntaments de la comarca varen organitzar diverses caminades per denunciar aquesta situació.

Dimarts, 27 de juny de 2023.

El passat dia 15 de juny, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, en diversos municipis de la comarca del Baix Empordà van tenir lloc caminades, amb el lema “Caminem pels drets de les persones grans”. Aquestes han estat organitzades per Dipsalut, el Consell Comarcal del Baix Empordà i els ajuntaments adherits a la campanya de sensibilització, com Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Torroella de Montgrí, la Tallada d’Empordà i Pals. En les tres últimes s’ha comptat amb la col·laboració de la tècnica del servei de dinamització de Parcs Urbans de Salut i Xarxes d’Itineraris Saludables de Dipsalut.

La participació s’estima en unes 500 persones aproximadament, entre totes les caminades que van tenir lloc durant el mateix dia amb l’objectiu de visibilitzar el maltractament a les persones grans i la sensibilització i conscienciació envers aquesta situació. El Consell de la Gent Gran de Catalunya afirma: “El maltractament a les persones grans és un problema social generalitzat que pot afectar una persona independentment de la seva classe social o del seu entorn de residència i que afecta majoritàriament la població femenina”.