El Baix Empordà camina pels drets de les persones grans

06/06/2024
Premsa

En el marc del Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans, el Consell Comarcal del Baix Empordà, altres entitats i ajuntaments del territori han organitzat caminades pels drets de les persones grans.

El proper dissabte dia 15 de juny es commemora el Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament envers les persones grans per denunciar aquest problema mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones.

Segons el Consell de la Gent Gran de Catalunya: “El maltractament a les persones grans és un problema social generalitzat que pot afectar una persona independentment de la seva classe social o del seu entorn de residència i que afecta majoritàriament la població femenina”. Per aquest motiu, és important crear consciència pública sobre aquest tipus de violència, a més de promoure la investigació i la formació sobre aquesta causa. En el manifest d’enguany, s’aposta i es defensa que “cal educar la societat perquè detecti els signes de maltractament i promoure polítiques i pràctiques que garanteixin la protecció i el respecte dels drets de les persones en totes les etapes de la vida”.

Seguint aquesta línia, des de l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, Dipsalut, altres entitats i ajuntaments de la comarca s’han organitzat diverses accions per defensar els drets de les persones grans. Entorn a aquesta data commemorativa hi haurà diferents caminades, als municipis de la Bisbal d’Empordà, Palafrugell, la Tallada d’Empordà, Pals, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí amb les següents dates, horaris, punts de trobada i recorreguts:

Divendres, 14 de juny:

  • LA BISBAL D’EMPORDÀ: 10 h – Sortida des del Passeig Marimon Asprer, a l’alçada del monument de la sardana i recorregut fins a l’Ajuntament Vell.
  • SANT FELIU DE GUÍXOLS: 9 h –Punt de trobada a la Plaça Salvador Espriu i lectura del manifest. Sortida a les 9.30 h fins a la Plaça Miquel Murlà.

Dissabte, 15 de juny:

  • PALAFRUGELL: 11 h – Sortida des del Local del Consell de la Gent Gran (Onze de setembre) i recorregut fins a la Plaça Nova (Es recomana portar la samarreta blava de l’any passat).

Dimarts, 18 de juny:

  • SANTA CRISTINA D’ARO: 9.30 h – Sortida davant de l’oficina de turisme i recorregut pel carril bici.

Dimecres, 19 de juny:

  • LA TALLADA D’EMPORDÀ: 18.30 h – Sortida des de l’Empordanet i recorregut fins a l’Ajuntament.
  • PALS: 15.30 h – Sortida des del Parc de Salut (Pavelló) i recorregut fins a l’Ajuntament.

Per a conèixer/saber les activitats complementàries de cada municipi es poden consultar a les corresponents pàgines webs de cada ajuntament. Us convidem a unir-vos a aquestes iniciatives per tal de poder donar visibilitat a la presa de consciència de l'abús i el maltractament envers les persones grans.

  • El Baix Empordà camina pels drets de les persones grans