El Baix Empordà camina pels drets de les persones grans

14/06/2022

En el marc del Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans, el Consell Comarcal del Baix Empordà, Dipsalut i Ajuntaments de la comarca han organitzat caminades per denunciar aquesta situació.


Aquest dimecres, dia 15 de juny, el Consell Comarcal del Baix Empordà s'adhereix al Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament envers les persones grans per denunciar aquest problema mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones. 

“El maltractament a les persones grans és un problema social generalitzat que pot afectar a una persona independentment de la seva classe social o del seu entorn de residència i que afecta majoritàriament a la població femenina”, afirma el Consell de la Gent Gran de Catalunya. Per aquest motiu, és important crear consciència pública sobre aquest tipus de violència, a més de promoure la investigació i la formació sobre aquesta causa. 

Seguint aquesta línia, des de l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, Dipsalut i Ajuntaments de la comarca s’han organitzat diverses caminades per defensar els drets de les persones grans. El mateix dia 15 de juny hi haurà caminades a Torroella de Montgrí, La Tallada d’Empordà, Pals, La Bisbal d'Empordà, Platja d'Aro i Santa Cristina d’Aro. Aquests són els horaris i punts de trobada:

  • La Bisbal d’Empordà: 9:30 h al Pavelló municipal d’esports
  • Platja d’Aro: 10 h al Parc dels Estanys
  • Santa Cristina d’Aro: 9:30 h a l’Oficina de Turisme
  • Torroella de Montgrí: 8 h a l’Espai Ter
  • Pals: 16:45 h al Parc de salut
  • La Tallada d’Empordà: 19:15 h a l’Empordanet. 

Per la vicepresidenta segona i presidenta de la comissió informativa d'Atenció a les Persones del Consell Comarcal, Sílvia Romero, "des del Consell Comarcal del Baix Empordà diem prou a les situacions de maltractament a la gent gran i ens sumem a aquesta commemoració per denunciar aquesta violència silenciada, però que és la realitat de moltes persones”.