El Baix Empordà celebra la segona Jornada de Turisme Inclusiu

11/05/2022

La jornada celebrada a Santa Cristina d’Aro ha comptat amb la participació de més d’una trentena de persones del sector turístic públic i privat de la comarca.


Aquest matí s'ha dut a terme la segona edició de la Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà a la Casa Santa Elena de Santa Cristina d'Aro, amb l'objectiu de continuar sensibilitzant i conscienciant al sector turístic de la importància de treballar un turisme inclusiu a la comarca, perquè no només és una responsabilitat social sinó també, perquè és un valor diferencial i qualitatiu que posicionarà el Baix Empordà com a destinació turística.

La jornada ha comptat amb la intervenció del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro; el vicepresident primer i conseller comarcal de Turisme, Xavier Dilmé; el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, Josep Xifra, i la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, Sílvia Fonoll.

Durant la Jornada, s'han efectuat diferents conferències sobre mitjans per aconseguir un turisme més inclusiu. La primera d'elles sobre l'accessibilitat a les pàgines web, a càrrec de David Sabaté, fundador de TOTHOMweb. Tot seguit, s'ha parlat de l'autisme i de la possibilitat d'incloure espais inclusius per persones amb TEA, a càrrec de la pedagoga Ariadna Montoya i el psicòleg David Encinas de l’entitat Viu Autisme de Platja d’Aro.

Després d'un breu descans, Elisabet Serra, codirectora de l'Associació Lectura Fàcil, ha exposat la Lectura Fàcil -llibres i documents que segueixen les directrius internacionals d'inclusió quant al llenguatge, el contingut i la forma- com a recurs per a l'accessibilitat cognitiva i la inclusió social.

En el tram final de la jornada, s'han exposat tres exemples de bones pràctiques, com són el projecte "No et quedis a casa!" de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, la Casa Santa Elena i el Museu d'Arqueologia de Catalunya a Ullastret.

Per al vicepresident primer i conseller comarcal de Turisme, Xavier Dilmé, "aquesta jornada no només ens permet prendre consciència de les diferents necessitats i dificultats que poden patir els visitants a la nostra comarca, sinó que ens permetrà millorar l’accessibilitat en el territori". Seguint aquesta línia de millora, Dilmé ha posat en valor el pas endavant que ha fet recentment el Consell Comarcal incorporant la discapacitat cognitiva a la Taula d’Accessibilitat del Baix Empordà.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, "el camí que està seguint el sector turístic de la comarca és exemplar, cal continuar treballant en aquesta direcció per aconseguir que tothom pugui gaudir del Baix Empordà sense cap mena de barrera. L'accessibilitat és un tret distintiu del nostre turisme i des del Consell Comarcal hi continuarem apostant".