El Baix Empordà reconeix a les empreses i serveis que promouen un turisme inclusiu amb un segell propi pioner a Catalunya

28/03/2023

L’acte, que ha tingut lloc al Terracotta Museu de Ceràmica de La Bisbal d’Empordà, s’inclou dins del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà i premia a 32 empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu.

Aquest matí el Terracotta Museu de Ceràmica ha acollit el lliurament dels distintius del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, experiència pionera a Catalunya. Per tercera vegada s’han premiat empreses i serveis turístics que promouen un turisme inclusiu a la comarca, en aquesta ocasió un total de 32 propostes turístiques: una empresa d’oci, un bar, 6 hotels, una casa rural, 5 museus, 8 oficines de turisme, 4 platges, 3 itineraris per centres històrics de la comarca i 3 itineraris a la natura.

 

L’acte ha comptat amb les intervencions del president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro; el vicepresident primer i conseller comarcal de Turisme del Baix Empordà, Xavier Dilmé, l’alcalde de La Bisbal d’Empordà, Enric Marquès i la tècnica de turisme del consell comarcal, Montse Nualart.

 

En l’acte s’ha fet entrega d’un diploma de reconeixement a cada empresa i servei turístic i un adhesiu referent al tipus de discapacitat que han adaptat la seva oferta. Els distintius fan referència a discapacitat visual, auditiva, usuaris de cadira de rodes, mobilitat reduïda i necessitats especials per a famílies.

 

Durant l’acte, el vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha destacat “que és el tercer any que podem celebrar aquest acte i vull destacar que cada any els distingits augmenten en número, prova evident que el sector turístic creeu en l’accessibilitat com a element de sostenibilitat i, per tant, de qualitat turística ”. Segons Dilmé, “tenim un distintiu propi que garanteix al visitant que allò que es certifica com a accessible està validat per una empresa externa i que és 100% fiable, un fet que dona credibilitat al pla i a la feina que fem tots plegats”.

 

Turisme per a tothom al Baix Empordà

Durant l’acte, s’ha presentat la nova publicació “Turisme per a tothom al Baix Empordà” que recull les empreses i serveis turístics de la comarca que han superat la visita de validació de l’accessibilitat de la seva empresa o servei turístic per una empresa especialitzada en turisme accessible. La publicació aglutina les 32 propostes turístiques esmentades: una empresa d’oci, un bar, 6 hotels, una casa rural, 5 museus, 8 oficines de turisme, 4 platges, 3 itineraris per centres històrics de la comarca i 3 itineraris a la natura.

 

La publicació, editada en català, castellà, anglès i francès, es distribueix a través de les oficines de turisme i els ajuntaments de la comarca, i també està disponible a les empreses i serveis participants a la publicació. La publicació també es pot trobar digitalment a la pàgina web turística comarcal www.visitemporda.com i està adaptada perquè persones invidents la puguin consultar també.