El CCBE, ajuntaments i empreses exploren vies per executar la transició energètica als polígons

18/11/2021

S’ha fet en el marc d’una jornada organitzada avui per la nova Oficina Tècnica de Suport als Polígons del Baix Empordà, creada fa només dos mesos.

El Consell Comarcal, ajuntaments i empreses del Baix Empordà han explorat conjuntament les diferents possibilitats que ofereix la legislació per poder realitzar la transició energètica en els polígons d’activitat econòmica de la comarca. Ha estat en el marc de la jornada “Oportunitats de transició energètica als polígons del Baix Empordà”, celebrada telemàticament avui dijous i organitzada pel Consell Comarcal a través de la seva recentment creada Oficina Tècnica de Suport als Polígons, amb la col·laboració amb l’Oficina Comarcal de Transició Energètica. 

L’objectiu de la trobada era explicar als assistents (responsables polítics, tècnics i emprenedors) quins són els marcs legals que permeten la cooperació empresarial per assolir millores energètiques, el paper motor dels ajuntaments, i quins són els mitjans que hi ha a l’abast per poder assolir els resultats positius. 

En aquest sentit, des de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica s’han contextualitzat els conceptes més populars i s’ha explicat el suport que estan donant per aquest tipus de projectes. Pel que fa les dues empreses ponents, SUNO i Km0 Energy, han aprofundit amb els detalls sobre les opcions per crear les col·laboracions necessàries entre empreses i entitats públiques, les problemàtiques que es plantegen per crear comunitats energètiques als polígons, així com alternatives que puguin aportar beneficis econòmics i mediambientals a les empreses i els seus col·laboradors.

La sessió tècnica ha finalitzat amb l’experiència pràctica de l’Ajuntament de Rubí, en que els seus tècnics han exposat diferents models de transició energètica que ja s’han iniciat en el seu municipi i han explicat les diferents problemàtiques que s’han anat trobant. 

Tant el president del Consell Comarcal, Joan M. Loureiro, com el conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ha refermat el compromís de la institució amb el suport als polígons d’activitat econòmica i han garantit la continuïtat de l’Oficina Tècnica de Suport, al mateix temps que han insistit en la idea treballar conjuntament institucions i empreses.