El CCBE contracta persones que han quedat a l’atur pels efectes de la Covid19

17/12/2020

Un total de 13 desocupats han començat a treballar aquest mes de desembre per desenvolupar diferents tasques de suport en vies i edificis públics o d’acompanyament social.

Aquest mes de desembre han començat a treballar al Consell Comarcal un total de 13 persones en situació d’atur arran als efectes de la Covid19. Aquestes persones treballaran durant 9 mesos desenvolupant diverses tasques de suport als municipis.

Aquestes contractacions formen part del Programa Treball i Formació Extraordinari COVID-19, que neix per pal·liar situacions derivades del COVID-19 per tal de millorar l’ocupabilitat de persones treballadores, especialment aquelles que s’han quedat sense feina amb motiu de la crisi del COVID-19 i les que tenen més dificultats d’accés al mercat laboral, per mitjà d’accions d’experiència laboral i accions de formació transversal.  

Es tracta de diferents perfils professionals, com són peons de neteja de vies i espais públics, conserges, monitors i agents cívics, que desenvoluparan feines en diferents activitats: suport a la represa de l’activitat, d’interès social i educatiu, i  altres addicionals als àmbits d’actuació habituals de les entitats locals. 

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, considera que aquests tipus de convocatòries “són més necessàries que mai” i anima a les administracions que disposen d’aquests fons, Estat i Generalitat, “a ser encara més ambicioses amb aquest tipus de convocatòries davant la situació excepcional que vivim. Cal prioritzar la formació i a la ocupació, tant per parar el cop ara com per estar el màxim de preparats per afrontar l’endemà amb garanties”. Dilmé recorda que, al Baix Empordà, “la dependència del sector serveis pel que fa la ocupació és força més elevada que la mitjana catalana i això requereix esforços superiors en aquests moments”.

Durant el període 2019-2020 es van contractar un total de 127 persones dins el programa ordinari de Treball i Formació 2019, també de diferents perfils professionals: pintura, manteniment, jardineria, forestal, manobre i paleta, educadores ambientals, auxiliars de la llar, administratives, conserges, agents cívics i tècnica coordinadora. Les persones participants desenvolupaven la seva feina a diferents municipis de la comarca. 

Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu. En col·laboració amb el Consell comarcal del Baix Empordà, hi ha diferents municipis de la comarca participants al projecte. Per aquesta convocatòria col·laboren els Ajuntaments de Castell-Platja d’Aro, Calonge, Santa Cristina d’Aro, La Bisbal d’Empordà,  i Torroella de Montgrí.