El CCBE disposa als ajuntaments un servei de neteja i desinfecció dels equipaments i espais públics

22/01/2021

L’ens comarcal ha contractat quatre persones per a aquest projecte, dins el Programa de Treball i Formació extraordinari convocat per la Generalitat arran el Covid19

 

El Consell Comarcal ha posat a disposició dels ajuntaments del Baix Empordà una brigada de quatre persones per portar a terme feines de neteja i desinfecció dels diferents equipaments i espais públics, com carrers i equipaments municipals, escoles, marquesines d’autobusos, parcs infantils, deixalleries, etc.  El personal d’aquesta brigada comarcal va iniciar la seva activitat laboral el passat desembre del 2020 i tindrà una durada de 9 mesos. Actualment desenvolupen la seva activitat als municipis de Mont-ras, La Tallada, Albons i Ullà, així com al mateix Consell .

Aquestes contractacions formen part del Programa de Treball i Formació Extraordinari COVID-19, que neix en resposta al moment de crisis econòmica i sanitària. Està enfocat, especialment, en aquelles persones que s’han quedat sense feina i les que han tingut més dificultats d’accés al mercat laboral al llarg de l’any passat.  El programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu. En col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, hi ha diferents municipis de la comarca participants en el projecte.

El vicepresident primer del Consell Comarcal i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, assegura que “el Consell aprofitarà totes aquelles convocatòries públiques que ens permetin ocupar el major número de persones possible en aquests moments d’especial complexitat”, un objectiu pel qual “necessitem més que mai la col·laboració dels ajuntaments, per això hem creat aquest nou servei destinat a donar cobertura a unes noves necessitats”.