El CCBE es suma a la celebració del Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol

19/02/2021

El Consell Comarcal del Baix Empordà es suma a la celebració del Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol, que es commemora avui 19 de febrer. Aquesta jornada té l'objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d'una pràctica esportiva lliure de qualsevol classe de discriminació per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Des del Consell Comarcal animem al sector esportiu, concretament el món del futbol, a fer difusió de la campanya creada per la Generalitat de Catalunya i, sobretot, denunciar qualsevol tipus d'agressió, insult, amenaça o incitació a la violència o a la discriminació envers aquest col·lectiu dins i fora del terreny de joc.

En el context actual, en què la llibertat sexual es veu amenaçada i en alguns casos atacada a la nostra societat, la jornada té l'objectiu de garantir els drets de totes les persones a gaudir d'una pràctica esportiva lliure de qualsevol mena de discriminació. La diferència i la diversitat enriqueix i transforma la societat, una transformació que s'ha de reflectir en el dret universal de gaudir de la pràctica de l'esport pels beneficis que suposa per a la salut de les persones.

El Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d'origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. En record a la memòria d'aquest jugador i amb l'objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol.

Aturem la discriminació LGTBI en el futbol i arreu!