El CCBE i l’Associació la Cuina de l’Empordanet signen un conveni per impulsar la gastronomia local

18/01/2021

La Cuina de l’Empordanet treballa per promocionar la qualitat gastronòmica del territori i per identificar l’Empordà com una destinació gastronòmica de primera magnitud.

Per tal de difondre la gastronomia empordanesa i els productes agroalimentaris locals, el Consell Comarcal del Baix Empordà vol establir un nou marc de col·laboració amb empreses i entitats de la comarca. En aquest marc aquest matí s’ha signat un conveni amb l’Associació la Cuina de l’Empordanet per impulsar la gastronomia de la comarca i l’ús i promoció dels productes agroalimentaris de l’Empordà en les activitats i serveis que porta a terme l’associació.

El Consell Comarcal del Baix Empordà té entre els seus objectius fomentar la gastronomia empordanesa i els productes agroalimentaris locals amb l’impuls de marques com “Empordà”, la marca de garantia “Productes de l’Empordà” o la “Xarxa Tràmec”. La Cuina de l’Empordanet, per la seva banda, treballa per promocionar la qualitat gastronòmica del territori i per identificar l’Empordà com una destinació gastronòmica de primera magnitud. El conveni preveu sumar i coordinar aquests esforços, amb l’organització d’activitats concretes de promoció durant el 2021.

L’acte ha començat amb les declaracions del Vicepresident primer i conseller de Turisme, Xavier Dilmé que ha posat èmfasi en la col·laboració público privada “aquest conveni suposa una declaració d’intencions per treballar plegats. A més ens trobem en un moment dur per la gastronomia i la restauració, des del Consell Comarcal volem donar suport i encoratjar aquest sector tan important I distintiu per la comarca”.

Per la banda de l’Associació Cuina de l’Empordanet ha formalitzat la signatura Vicenç Fajardo, president: “La cuina de l’Empordanet sempre ha estat pionera en la divulgació dels productes de la comarca, és per això que nosaltres seguirem fent tasques de difusió com ja fa molts anys que fem. Tant de bo gràcies a aquest conveni s’afegeixin molts més productors i empreses que actualment participen en la Xarxa Tràmec“.

El President del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro ha tancat l’acte dient: “l’Empordà el formen les persones i les associacions, és per això que des del Consell Comarcal hem de donar suport a entitats com la Cuina de l’Empordanet, per seguir treballant plegats, conjuntament també amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la marca Empordà, en els productes i gastronomia locals. Volem que el Consell Comarcal sigui un espai de trobada per promoure allò que defineix la comarca”.

Actualment s’inclouen dins de la marca de garantia “Productes de l’Empordà” l’Arròs de Pals, la Botifarra dolça, els Bunyols de l’Empordà, la Ceba de Figueres, el Fesol de l’ull ros, la Gamba de Palamós, la Poma de relleno de Vilabertran i el recuit. Mentre que la Xarxa Tràmec treballa per millorar els processos de producció, transformació, comercialització i venda dels productes agroalimentaris locals.

Amb aquesta col·laboració l’Associació Cuina de l’Empordanet fomentarà l’adhesió de nous membres a la marca Empordà i impulsarà que els membres utilitzin productes inclosos dins la marca de garantia. D’altra banda, el Consell Comarcal es compromet, a banda de comunicar les activitats de l’Associació als diferents canals de difusió de l’Àrea de Turisme, a què els membres de l’entitat tinguin condicions especials per poder participar en actes de difusió o promoció impulsades pel Consell, sempre que estiguin adherits a la marca Empordà i que utilitzin un mínim de dos productes inclosos en la marca. Així mateix, el Consell Comarcal es compromet a contractar els serveis gastronòmics o de restauració a l’Associació per actes o esdeveniments institucionals que s’organitzin.

Ambdues parts es comprometen en el desenvolupament i execució d’accions de difusió de la gastronomia empordanesa i dels productes de la marca de garantia o productes agroalimentaris de proximitat presents a la comarca. Aquesta col·laboració pot ampliar-se per a la promoció de la Xarxa Tràmec i dels productors locals que en formen part.