El CCBE presenta un pressupost que ascendeix als 27 milions d’euros per a reactivar la comarca

16/12/2021

El projecte del pressupost pretén ser una eina per donar resposta a la forta repercussió a nivell social i econòmic que ha causat la crisi sanitària, on cada vegada són més les famílies que requereixen serveis assistencials.

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat el pressupost per al 2022 que augmenta en més de dos punts el de l’exercici anterior. Es tracta d’un pressupost alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i que se centra en tres àmbits. En l’àmbit social, pretén garantir la igualtat d’oportunitats de la població de la comarca i treballar per la disminució o eliminació de les bretxes socials així com treballar per la inclusió social dels col·lectius vulnerables. En l’àmbit econòmic, persegueix diversificar l’economia de la comarca de forma sostenible, respectuosa amb el territori i coherent amb els ODS, promovent la generació d’ocupació de qualitat. Finalment, en l’àmbit relacional vol assistir als municipis del Baix Empordà per oferir el seu creixement sostenible. 

El pressupost destina més de la meitat dels recursos a l’acompanyament social, com són a les àrees del Centre Tramuntana, Ensenyament, Benestar Social i Habitatge. I també reforça l’acció per a reactivar l’economia i combatre el canvi climàtic, en àrees com les de Promoció Econòmica, Turisme i Sostenibilitat i Acció Climàtica.

El president, Joan Manel Loureiro, destaca que “el projecte del pressupost que presentem ha estat elaborat després d’escoltar les necessitats de la comarca. Som molt conscients de les més de deu mil persones que han perdut la feina per la crisi i dels més de dos mil expedients de regulació temporal d’ocupació. El pressupost és una eina per acompanyar i ajudar les famílies, per donar servei als ajuntaments i per ajudar a reactivar l’economia. Alhora, ens ha d’ajudar a avançar cap a una administració moderna, ràpida, flexible, adaptada i col·labora amb el ciutadà, al servei dels municipis i per fomentar un entorn sostenible”.

Finalment, el vicepresident primer, Xavier Dilmé, afirma que “un any més el pressupost s’adapta a la situació actual i es té en compte que la pandèmia ha situat el teixit empresarial a nivells del pitjor moment de la Gran Recessió. Cal potenciar un turisme sostenible i accessible per ser més competitius i respectuosos amb el medi i alhora potenciar la indústria de la comarca perquè esdevingui una oportunitat econòmica real i amb capacitat d’atraure inversió i oferir oportunitats de feina de qualitat”.

Aquest projecte serà l’objecte de la sessió plenària del proper dilluns 20 de desembre, per poder-se aprovar inicialment si s’escau.