El CCBE signa un conveni amb l’Ajuntament d’Ullà per implementar el Servei d’Habitatge municipal

12/05/2022

El conveni permet als ciutadans d’Ullà disposar d’un servei in situ d’atenció especialitzada en matèria d’habitatge, per mitjà d’un Servei Municipal.


El Consell Comarcal de Baix Empordà signa un conveni d’encàrrec de gestió amb l’Ajuntament d’Ullà per al desenvolupament del programa de gestió del Servei Municipal d’Habitatge i tasques tècniques d’habitatge pels anys 2022-2025. El conveni també contempla la prestació de tasques tècniques de suport als tècnics municipals en l’àmbit d’Habitatge.

Així, les tasques a realitzar al municipi són, entre d’altres, tasques de mediació entre propietaris i llogaters d’habitatges per evitar la pèrdua de l’habitatge habitual, suport en la tramitació d’ajuts relacionats amb l’habitatge, la mobilització de l’habitatge buit del municipi, fer suport en la redacció de les ordenances per a gravar habitatges buits, col·laborar amb l’empresa adjudicatària per a la gestió d’habitatges de protecció oficial en sòl municipal, gestionar la borsa de mediació per al lloguer social o la borsa d’inclusió i allotjaments d’acollida.

El servei també contempla la gestió amb privats per a l’adquisició municipal d’habitatge i/o cessió de pisos per lloguer social així com d’altres tasques relacionades amb el foment d’un accés assequible a l’habitatge, l’impuls de la rehabilitació d’habitatges del municipi amb Fons Next Generation, la dinamització del mercat de lloguer o la creació d’una borsa d’habitatges desocupats del territori.

El Servei Municipal d’Habitatge i tasques tècniques es presta a l’Ajuntament d’Ullà i cal demanar cita prèvia per mitjà de la Seu Electrònica del Consell Comarcal (https://baixemporda.eadministracio.cat/citaprevia.1) o bé trucant al 972 64 23 10.

Pel president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro “per a nosaltres és important estar al costat dels municipis en totes les necessitats que puguin tenir. Som conscients que darrerament, d’ençà de la crisi provocada per la Covid, hi ha unes necessitats especials en termes d’habitatge, i és amb aquests convenis de col·laboració que volem donar eines i ajudar als ajuntaments de la comarca”.