El Centre Tramuntana a Sant Feliu de Guíxols i a Santa Cristina

07/09/2020

 El Centre d’Ocupacional  i especial de treball Tramuntana seguirà desenvolupant tasques de jardineria a Sant Feliu i  a partir de l’octubre també a Santa Cristina d’Aro.

El Centre Tramuntana desenvoluparà tasques de conservació, manteniment i millora de les zones verdes, entre d’altres, a Sant Feliu de Guíxols

 El Centre d’Ocupacional  i especial de treball Tramuntana seguirà desenvolupant tasques de jardineria a Sant Feliu i  a partir de l’octubre també a Santa Cristina d’Aro.

 

Ja s’ha formalitzat el contracte de serveis que permetrà al Centre d’Ocupació Tramuntana seguir desenvolupant serveis de conservació, manteniment i millora de les zones verdes, espais enjardinats i altres espais públics inclosos en la zona “ciutat” de l’inventari d’espais verds municipals de Sant Feliu de Guíxols.

S’ha signat un nou cotracte de serveis que té una durada de 3 anys (amb pròrroga 1 + 1) i que té un import anual de 325.176€ IVA a part. 

En aquestes tasques hi treballaran 3 oficials de primera de jardineria, 1 peó especialista i 10 peons més. 11 dels treballadors són usuaris amb discapacitat intel·lectual. 

El Centre ocupacional i especial de treball Tramuntana desenvolupa tasques al consistori ganxó des del 2002.

Així mateix també s’ha signat contracte amb l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro per seguir fent tasques de neteja, manteniment i conservació de diversos espais verds i zones verdes del municipi. El contracte té una durada de 2 anys (amb pròrroga 1+ 1) i un import anual de 79.992€ IVA a part. En aquest cas es destina 1 oficial/a de primera de jardineria i 2 peons/es amb discapacitat intel·lectual. 

El Centre Tramuntana depèn del Consell Comarcal del Baix Empordà i ofereix serveis i suport a les persones amb discapacitat intel·lectual que no poden accedir al mercat de treball ordinari. Hi ha diferents tipus de serveis: el servei de teràpia ocupacional (67 usuaris), el Servei Ocupacional d’Inserció (32 usuaris) a Palafrugell i el servei de teràpia ocupacional (15 usuaris) a Sant Feliu de Guíxols, així com el Centre Especial de Treball (63 treballadors). 

Per a la vicepresidenta segona i consellera Sílvia Romero “ Des del Consell Comarcal i des del Centre Tramuntana seguim treballant per promoure la inserció laboral de les persones amb especials capacitats de la comarca. És una necessitat essencial pel seu desenvolupament personal, per la seva autonomia i pel suport a les seves famílies.” Amb tot ha afegit que “el Centre Tramuntana és un molt bon exemple de projecte d’inserció social i laboral, amb un equip de professionals que vetllen pel desenvolupament de tots els nostres usuaris”, Ha agrait també la confiança  “als ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols i de Santa Cristina d’Aro, que han optat per un contracte d’elevada responsabilitat social. Aquesta tasca conjunta ens fa, sense cap dubte, una comarca compromesa que vetlla per tota la seva gent”.