El Consell Comarcal activa un portal web amb tots els polígons industrials del Baix Empordà

12/04/2021

Aquest projecte té per objectiu donar a conèixer l’oferta del territori i el seu potencial, a l’hora que  promou la col·laboració entre administracions i  empreses.

El Consell Comarcal ha activat avui dilluns el portal web www.poligonsbaixemporda.cat , que recull tots els polígons industrials existents a la comarca. Aquest projecte es va presentar el passat mes de febrer als Ajuntaments i empresaris del Baix Empordà. El Consell ha comptat amb l’ajuda de l’empresa Nova Consultores que ha creat la proposta i s’ha desenvolupat gràcies a l’estreta col·laboració entre els 18 ajuntaments del Baix Empordà amb sòl industrial, diverses empreses i entitats de tota la comarca.

Aquesta web veu la llum després de molts mesos de treball conjunt i per decisió conjunta amb els ajuntaments. Primer de tot, es va realitzar un diagnòstic territorial per tal d’iniciar un nou projecte estratègic amb l’objectiu d’elaborar un pla d’accions per a la millora i dinamització dels polígons empresarials del territori. Algunes de les necessitats dels polígons que s’han determinat al llarg del projecte són: 

  • Definir i dissenyar accions per impulsar l’activitat econòmica.
  • Impulsar la col·laboració público-privada per facilitar el desenvolupament de les àrees empresarials, com ara l’atracció d’oportunitats econòmiques i la generació de treball de qualitat, etc.
  • Augmentar la visibilitat i senyalització dels polígons.
  • Establir un sostre industrial per noves empreses.
  • Millorar la comunicació i col·laboració entre polígons per conèixer més les seves necessitats. 

L’objectiu principal d’aquesta xarxa de polígons industrials és potenciar la interacció i cooperació del territori per tal que el treball col·laboratiu millori els esforços individuals de cada municipi. D’aquesta manera, es busquen sinergies i cooperació entre els diferents agents de desenvolupament local per generar economies d’escala.

El President del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro remarca la importància de la creació del portal: “L’obertura de la pàgina web servirà com a portal d’informació per empreses i possibles usuaris, i l’objectiu és seguir desenvolupant polítiques actives amb els pobles. Units podem arribar molt més lluny en el desenvolupament i sostenibilitat d’aquestes àrees”. També ha afegit que “hem d’actuar en conjunt amb unes línies i un objectiu afí, per ser un pol atractiu per empreses”.

Per la seva banda el vicepresident primer del Consell i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ha remarcat que “aquest projecte és estratègic, i ara més que mai quan es parla de diversificar al màxim l’economia dels territoris. Per això el proper pas ha de ser crear una oficina tècnica conjunta que pugui fer polítiques actives a l’hora de sortir als mercats i oferir el sòl industrial de la comarca, per una banda, i propostes de millora dels serveis existents, per l’altra”.

Actualment hi ha 40 polígons empresarials a la comarca, en 436 hectàrees repartides en els 18 municipis que disposen de sòl industrial. 

Aquest projecte està subvencionat pel servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa de projectes innovadors i experimentals.