El Consell Comarcal acull una jornada formativa per impulsar el sector pesquer

25/04/2022

La formació ha estat organitzada per GALP Costa Brava amb l’objectiu d’impulsar un sector que pateix dificultats pel que fa al seu relleu generacional. 


Sota el títol de “l’Ofici de la pesca al segle XXI”, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha acollit aquest matí una jornada formativa sobre l’ofici de la pesca dirigida a tècnics d’ocupació de la comarca amb l’objectiu d’incidir en la dificultat del relleu generacional del sector pesquer, un sector econòmic important al litoral català però amb la problemàtica de manca de relleu generacional com molts altres oficis i especialment en el sector primari. 

La jornada ha estat organitzada per GALP Costa Brava com a associació per l’impuls del sector pesquer i economia blava de la Costa Brava, en col·laboració amb la Xarxa d’Ateneus de Terres Gironines i amb la coordinació del Servei Territorial d’Ocupació a Girona per tal d’arribar al major nombre de tècnics de la demarcació. 

L’obertura de l’acte ha estat a càrrec de Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i Xavier Dilmé, vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller comarcal de Promoció Econòmica. Loureiro ha destacat que “hem de fer esforços perquè la joventut prengui el relleu del sector pesquer” i ha agraït la feina de l’associació GALP Costa Brava per la seva voluntat d’impulsar un sector tan important en la comarca. 

Dilmé ha afegit que “la pandèmia ens ha ensenyat la rellevància d’aquest sector en la comarca, en aquest sentit, l’Empordà no es pot comprendre sense l'agricultura i la pesca. Per aquest motiu, des del Consell Comarcal continuarem impulsant aquests sectors a través de la Xarxa Tràmec, que compta amb una cinquantena de productors adherits i actualment hi estem treballant per redefinir-la amb l’objectiu d’ampliar-la i potenciar-la". 

Així doncs, durant la jornada s'ha presentat l’anàlisi “Les confraries de pescadors una mirada des de l'economia social”, l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya i s’ha exposat l’itinerari formatiu de l’ofici de la pesca als tècnics d’ocupació del Baix Empordà. 

En el següent enllaç es pot trobar tota la informació sobre el projecte “L’ofici de la pesca al segle XXI” desenvolupat per GALP Costa Brava: https://xarxabrava.cat/format/