El Consell Comarcal adequa la senyalització de senderisme a l’entorn del Puig Segalar

23/09/2020

La nova senyalització permet integrar la ruta a la xarxa de senderisme de la comarca i connecta nuclis com Albons, Marenyà o la Tallada d’Empordà.

L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà ha portat a terme aquest estiu la col·locació de senyals de senderisme en els municipis d’Albons i de La Tallada d’Empordà connectats a través del Puig Segalar. Aquesta senyalització, que segueix els criteris estàndards i unificats que hi ha a la comarca, substitueix una antiga senyalització que es trobava força malmesa. 

L’adopció de la senyalització comarcal permetrà incorporar el recurs natural del Puig Segalar o l’ermita de Sant Grau a la xarxa actual de camins i senders senyalitzats generant nous itineraris de senderisme i connectant també Albons i La Tallada d’Empordà amb altres nuclis com Marenyà o Tor. També s’indica el camí a Viladamat, continuant i connectant amb l’Alt Empordà.

La senyalització d’aquests camins i la seva integració a la xarxa comarcal és també un primer pas en la col·locació de més senyalització en aquesta zona nord de la comarca, permetent una millor connexió per a la pràctica del senderisme amb altres zones del Baix Empordà, amb una major presència de camins senyalitzats. 

El vicepresident primer i conseller de Turisme del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, ha destacat la importància d’aquests treballs per millorar l’oferta de senderisme de la comarca: “tenim una infraestructura senderista de primer nivell i l’hem d’anar mantenint i ampliant permanentment. Hem continuant potenciant la sostenibilitat, el contacte amb la natura o la interconnexió entre els petits nuclis de la comarca, unes demandes per part del resident i del visitant que aniran a més”.  Segons Dilmé, “l’objectiu final és la creació d’una infraestructura senderista que afavoreixi una mobilitat més sostenible a la comarca, la creació de nous atractius turístics i també la connexió amb l’Alt Empordà”.