El Consell Comarcal avalua els danys ocasionats per la pedregada amb el Govern de la Generalitat

31/08/2022

Aquest migdia el president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, ha comparegut conjuntament amb el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i amb la consellera de presidència Laura Vilagrà.

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons han acompanyat aquest migdia al President del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, en la compareixença que s’ha fet per avaluar els danys ocasionats per la pedregada sobtada d’ahir. La compreixença s’ha dut a terme a les 13 h del migdia a l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà.

La visita ha servit per avaluar els danys tant públics com privats i donar suport als cossos d’emergències i als ajuntaments. Els representants del Govern de la Generalitat han mantingut una reunió amb els municipis del Baix Empordà a la seu del Consell Comarcal. Després d’una primera avaluació sobre el terreny, els municipis més afectats són la Bisbal d'Empordà, Corçà, Cruïlles-Monells-Sant Sadurní, Forallac, Foixà, Parlavà, Rupià, la Pera i Ultramort.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha expressat “tota la solidaritat amb els municipis i, especialment, amb la Bisbal de l ‘Empordà” i el sentit condol “a la família que ha perdut una filla i a totes aquelles persones que han patit lesions”.

La consellera de la de Presidència, Laura Vilagrà, ha informat que el Departament té “activada ja una línia d’ajudes per emergències com les que ha viscut la Bisbal d’Empordà i que afecten l’espai públic que poden anar des d’elements com l’enllumenat”.

El President del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, ha expressat el condol per la pèrdua humana que ha comportat aquesta pedregada, també ha explicat com les afectacions són molt importants a nivell de conreus i tant a nivell públic com privat. “haurem de treballar coordinadament des del governs, consells comarcals i ajuntaments” per oferir ajudes i donar resposta a les necessitats presents”.