El Consell Comarcal commemora el Dia Internacional de les Dones

08/03/2022

Aquest matí s’ha llegit la declaració institucional davant el Consell Comarcal del Baix Empordà per reivindicar i defensar la garantia dels drets de les dones.


Aquest matí s'ha llegit la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones davant del Consell Comarcal del Baix Empordà. En la lectura hi ha participat la vicepresidenta segona i presidenta de la comissió informativa d'Atenció a les Persones, Sílvia Romero; la consellera comarcal d'Atenció a les dones, Benestar Social i Família i Sanitat, Dolors Subirana; la consellera comarcal de Cultura, Patrimoni i Joventut, Agnès Gasull i el president, Joan Manel Loureiro. Aquest ha estat el primer any que la Generalitat de Catalunya ha impulsat i ha aprovat una declaració, en lloc d'un manifest, que reivindica i defensa que es garanteixin els drets humans de les dones. 

Avui es commemora la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, al camp del treball i a la societat. És un dia per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones. Tot i que s'està caminant per aconseguir-ho, encara queda un llarg camí per recórrer, per erradicar definitivament qualsevol discriminació i aconseguir la plena participació de les dones en condicions d'igualtat en tots els àmbits de la societat. 

La declaració institucional que s'ha llegit aquest matí posa en valor que la transformació feminista ha de suposar un canvi en el paper dels homes i la manera de fer política. Segons la declaració, "el ple garantiment dels drets humans de les dones no pot esperar més. No és just demanar a les dones que esperin més temps. No és una utopia ni pot ser tampoc una promesa per a les generacions futures". 

Per a la vicepresidenta segona i consellera del Consell Comarcal, Sílvia Romero: "tenim molta feina a fer com administració per treballar per aquesta igualtat. La igualtat és inassumible sense la participació de tota la societat. No és només la igualtat entre dones i homes, és igualtat entre tots els ciutadans que compartim un mateix territori, per tant, l'hem de fer plegats. Per aquest motiu, el meu agraïment va adreçat no només a totes les dones, que són conscients de la feina que toca fer i la volen fer, sinó també a tots els homes, tots aquests companys que estan amb nosaltres al camí i que són conscients de la necessitat de fer aquesta feina conjunta". 

Paral·lelament, els municipis de la comarca han organitzat una àmplia agenda d'activitats per a commemorar el dia d'avui i reivindicar la igualtat efectiva entre dones i homes.