El Consell Comarcal constitueix la Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà

28/04/2021

Es tracta d’un espai de trobada amb les entitats referents en discapacitat del territori per tal que puguin col·laborar en el pla d’accessibilitat turística de la comarca

 

El Consell Comarcal ha constituït avui la Taula d'Accessibilitat Turística del Baix Empordà.

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat presentar el pla d’accessibilitat a les entitats convocades i la validació de les accions a seguir. Les entitats convocades d’aquesta primera taula han sigut MIFAS, Associació Centre de Persones Sordes del Baix Empordà i Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3. La Taula es reunirà anualment per garantir el control i eficiència del Pla d’Accessibilitat Turístic del Baix Empordà.

A més, a l’acte de constitució de la taula hi ha participat el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro i, el vicepresident primer del consell i conseller comarcal de Promoció Econòmica i Turisme, Xavier Dilmé.

La principal funció de la Taula d’Accessibilitat Turística és la col·laboració entre entitats referents en discapacitat del territori per consolidar el pla. Segons el conseller comarcal de Promoció Econòmica i Turisme, Xavier Dilmé: “La col·laboració amb entitats de la comarca és imprescindible al pla, ja que ens transmeten propostes de millora sorgides de necessitats reals actuals”.

La reunió d’avui ha aprovat les accions que realitzaran les entitats. D’entre elles, s’ha aprovat les visites de validació als establiments i serveis turístics certificats amb el segell comarcal per tal que es garanteixi el servei adequat. També s’han aprovat els cursos de formació comarcal en matèria d’accessibilitat turística. Segons el president del consell, Joan Manel Loureiro: “La formació que s’ha ofert fins ara ha permés als assistents posar-se a la pell de les persones amb discapacitat. És una manera eficaç perquè els assistents prenguin consciència i millorin el servei”. En representació de les entitats, en Josep Planiol, secretari de MIFAS, ha comentat “Aquest és un projecte pioner que s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració i dedicació política i tècnica del Consell Comarcal” i convida a la resta d’institucions a “seguir els passos d’aquest Pla d’Accessibilitat”.

La Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà és una acció de l’Àrea de Turisme del Consell que té com a finalitat aconseguir que el Baix Empordà sigui una destinació turística més accessible i inclusiva. Amb el Pla d’Accessibilitat Turística es materialitza les accions de millora a l’accessibilitat de tota la comarca. Aquesta Taula es reunirà cada any per tal de garantir que totes les accions es portin a terme i anar-les adaptant a noves necessitats.