El Consell Comarcal contracta dones majors de 50 anys de la comarca i en situació de desocupació

03/02/2021

Són un total de 6 dones, que desenvoluparan diferents feines adaptades al seu perfil professional dins del propi Consell i també en ajuntaments de la Comarca

Aquest mes de gener han començat a treballar al Consell Comarcal un total de sis dones en situació d’atur, gràcies al Programa Treball i Formació DONA 2020. Aquestes dones treballaran durant dotze mesos desenvolupant diverses tasques al mateix Consell Comarcal,  al Centre Ocupacional Tramuntana i als municipis d’Ullà, Albons, Begur i Calonge. Aquest programa també té associada la contractació d’una tècnica coordinadora. Les tasques portades a terme per les dones contractades estan estretament relacionades amb els seus perfils professionals. 

Aquestes contractacions formen part del Programa Treball i Formació DONA 2020, que té dues línies d’actuació, una destinada a dones majors de 52 anys que no estiguin cobrant cap prestació ni ajut i, l’altra, per a dones víctimes de violència de gènere. Aquestes dues línies sorgeixen de la precarietat d’aquests col·lectius a l’hora d’accedir al mercat laboral.

Per una banda el programa suposa una experiència laboral per diferents perfils professionals, com són peons de manteniment, auxiliars administratives i educadores ambientals. Per l’altra, dues accions formatives transversals de 60h en Intel·ligència Emocional i Competències Digitals Bàsiques. 

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, considera que aquests tipus de convocatòries “són més necessàries que mai” i anima a les administracions que disposen d’aquests fons, Estat i Generalitat, “a ser més ambicioses amb aquest tipus de convocatòries perquè entenem que encara són poques places davant la situació excepcional que vivim. Cal prioritzar la formació i l’ocupació, tant per parar el cop ara com per estar el màxim de preparats per afrontar l’endemà amb garanties”. 

Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu. En col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, hi ha diferents municipis de la comarca participants al projecte. En aquesta convocatòria en concret hi col·laboren els Ajuntaments d’Ullà, Albons, Calonge i Begur.