El Consell Comarcal contracta quatre titulats a través d’un programa de garantia juvenil

06/09/2021

El Consell Comarcal de Baix Empordà ha contractat quatre persones joves que s’incorporen a diverses àrees: Turisme i Serveis generals, Promoció econòmica, Centre Tramuntana i Medi ambient.

El programa pretén donar resposta als elevats percentatges de persones joves que estan en situació d'atur, tot i haver obtingut una titulació reglada que les habiliten per accedir al mercat de treball. Les quatre incorporacions són possibles gràcies a les derivacions de l’OTG en el marc del Programa Joves en Pràctiques, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

Aquestes persones estaran tutoritzades i desenvoluparan un pla de pràctiques a mida que els permetran dotar de coneixements i d’experiència a aquestes persones per tal de millorar la seva ocupabilitat futura. El programa té una durada de 6 mesos, en els quals la persona jove pot adquirir experiència professional del seu perfil i potenciar la seva ocupabilitat.

El vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, considera “prioritaris” aquest tipus de programes adreçats a la gent jove: “tenim unes taxes d’atur juvenil inacceptables, també pel que fa els joves amb formació reglada, i des del Consell ens acollirem a totes les línies d’ajut que es convoquin per permetre millorar les possibilitats laborals de la gent jove”.

El programa, finançat amb fons europeus i gestionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, té com a objectiu reduir la taxa d’atur entre els joves, tot facilitant-los l’entrada al mercat de treball. A banda de la inserció laboral a través dels contractes en pràctiques en empreses i institucions, Garantia Juvenil ofereix formació, orientació laboral i acompanyament als joves que vulguin desenvolupar el seu projecte d’emprenedoria o autoocupació.