El Consell Comarcal del Baix Empordà, compromès amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

13/01/2023

Els objectius principals del Consell Comarcal del Baix Empordà estan alineats amb l’agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

El Consell Comarcal del Baix Empordà fa balanç de les accions desenvolupades al llarg del 2022. La memòria, que estarà llesta pròximament, alinea les activitats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible sobre els quals l’ens treballa des de fa temps.

Des de l’inici de la legislatura actual el Consell Comarcal del Baix Empordà es troba adherit a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. D’aquesta manera, es compromet a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per tal de garantir un bon servei públic a tots els habitants de la comarca i als 36 ajuntaments del Baix Empordà. L'Agenda 2030 és una estratègia global que té com a principals eixos erradicar la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia i posar fre al canvi climàtic.

Així les accions desenvolupades per les diferents àrees es troben alineades al voltant dels 17 ODS.

Pel que fa als objectius generals destaquen els d’àmbit social, econòmic i relacional.

En primer terme es vol garantir la igualtat d’oportunitats de la població de la comarca i treballar per la disminució o eliminació de les bretxes socials, treballar per l’equitat, la justícia social i la inclusió social dels col·lectius vulnerables. (Objectius alineats amb els ODS 1, 2, 3, 4, 5, 10 i 11)

Pel que fa a l’àmbit econòmic es vol diversificar l’economia de la comarca de forma sostenible, respectuosa amb el territori, promovent la generació d’ocupació de qualitat. (Objectiu alineat amb els ODS 6, 7, 8, 9, 12, 13, 14 i 15)

Quant a l’àmbit relacional es vol assistir tots els municipis i especialment els pobles petits, per ajudar-los a prestar els serveis públics; tot garantint que tota la ciutadania tingui les mateixes oportunitats. (Objectiu alineat amb els ODS 16 i 17)

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, afirma que “els Objectius de Desenvolupament Sostenible són una eina que permet a tota la comarca visualitzar els serveis que s'ofereixen i l'esforç dels professionals del Consell que garanteixen un bon servei públic a tots els habitants d'aquesta”.