El Consell Comarcal del Baix Empordà contracta i ofereix formació a 40 persones en situació d’atur

27/12/2021

Les persones treballadores, una vegada formades, desenvoluparan les seves funcions tant al mateix Consell com als 14 municipis de la comarca que col·laboren en aquest projecte.

 

El programa té per objectiu de facilitar a les persones en situació d'atur amb més dificultats d'accedir al mercat de treball, la millora de la seva ocupabilitat facilitant-los competències professionals mitjançant un contracte laboral de 12 mesos de durada i el desenvolupament d'unes tasques professionals i la formació per a l'adquisició de competències transversals.

Alhora, es compta amb 4 persones que faran les funcions de tècnics d’acompanyament que realitzaran sessions de suport a les participants per garantir, entre d’altres, la seva continuïtat en el programa, treballant aspectes personals i/o competencials, i facilitant la seva adaptació al lloc de treball.

El programa es dirigeix a dones en situació d’atur i també a persones de 45 anys o més, inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades, que responen a diferents perfils: auxiliars administratives, educadores ambientals, agents cívics, conserge, monitora, peona neteja via pública, peó/na manteniment, cap manteniment, peó/na jardineria, peó/na forestal i cap forestal.

A banda, les persones participants en el programa rebran una formació de 60 hores centrades en intel·ligència emocional i en habilitats de comunicació.

El vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, destaca la importància d’aquest tipus de projectes “dirigits a col·lectius amb dificultats d’inserció en el món laboral” i ha volgut destacar “la col·laboració institucional que permet tirar endavant aquest tipus de projectes, especialment la implicació i sensibilitat dels 14 ajuntaments de la comarca que fan possible l’execució del programa”.

Les persones contractades per les dues línies del programa, estaran ubicades al mateix Consell Comarcal (àrees de Medi Ambient, Serveis Socials, Promoció Econòmica i al Centre Ocupacional Tramuntana) i també en diferents municipis de la comarca que col·laboren en l’execució del mateix: Albons, Begur, Bellcaire d’Empordà, Calonge, Corçà, Foixà, Fontanilles, La Bisbal d’Empordà, Palau-sator, Pals, Rupià, Santa Cristina d’Aro, Torroella de Montgrí i Ullà.

Les contractacions formen part del Programa Treball i Formació, i estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu.