El Consell Comarcal del Baix Empordà contracta tres joves titulats dins la iniciativa Programa Joves en Pràctiques

20/02/2024

El Consell Comarcal del Baix Empordà incorpora tres persones joves, gràcies al Programa Joves en Pràctiques del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, per treballar en diverses àrees: sostenibilitat i acció climàtica, promoció econòmica i secretaria.

El pla està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i amb el cofinançament del 40% dels Fons Social Europeu Plus i pretén posar fre a l’alt percentatge d’atur entre població jove que tot i disposar de la titulació requerida no aconsegueix incorporar-se al mercat laboral. El projecte ofereix també formació i orientació laboral a través de la iniciativa Garantia Juvenil.

Les persones seleccionades tindran l’oportunitat de formar-se durant un any dins un espai de treball a mida que els permetrà desenvolupar els seus coneixements i adquirir experiència professional del seu àmbit. Els facilitarà també posicionar-se i potenciar la seva ocupabilitat futura.

Les seves funcions aniran enfocades a donar suport al Consell Comarcal dins els seus àmbits específics, concretament en l’organització i conservació de fons documentals, en el cas de la persona destinada a l’àrea de secretaria i arxius, suport en el pla de comunicació i la imatge corporativa, per la persona de promoció econòmica i finalment la gestió d’emergències i la vetlla del pla d’assistència per l’àrea de protecció civil.

Enric Marquès, vicepresident primer del consell comarcal, considera un “repte” la incorporació dels recents titulats perquè des de la mateixa àrea de promoció econòmica de l’entitat vetllen per la inserció laboral. Remarca també que des de l’administració es pot donar una “oportunitat laboral per encarar una vida professional més plena”.