El Consell Comarcal del Baix Empordà contracta una Nova Brigada Forestal

16/02/2022

El Consell Comarcal del Baix Empordà contracta una Nova Brigada Forestal per fer tasques de prevenció d'incendis i neteja de rieres i d’abocaments incontrolats als municipis de la comarca.


Des del mes de desembre, el Consell Comarcal del Baix Empordà té contractada, dins el Programa Treball i Formació subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu, una brigada forestal a càrrec de l'àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica. 

Aquesta brigada forestal consta d'un peó i tres operaris i treballarà per un període d'un any. La principal tasca que duran a terme és la neteja forestal de les franges de protecció d'incendis de nuclis i urbanitzacions, de zones verdes de titularitat municipal, així com el desbrossament dels marges de camins. 

En les èpoques on no sigui possible fer tasques forestals per l'elevat risc d'incendis, la brigada es dedicarà a la neteja d'abocadors incontrolats i a la retirada de deixalles del medi natural tan necessària a causa de l'incivisme. 

La brigada forestal va començar a actuar a finals de desembre al municipi de La Tallada d'Empordà, fent l'aclarida d'arbrat en unes finques rústiques de titularitat municipal. 

Actualment s'està treballant al municipi de Vall-llobrega, a la franja perimetral de la Urbanització Mas Falquet, on fa dos anys ja es va executar la franja, però ara se n'està fent el manteniment per evitar la pèrdua de les condicions de protecció d'incendis. 

En els pròxims mesos està previst que s'actuï als municipis d'Albons, Colomers, Corçà, Fontanilles, la Pera, Mont-ras, Rupià, Serra de Daró, Torrent, Ullà, Ullastret i Ultramort. 

Els ajuntaments que hi estan interessats fan la sol·licitud a l'àrea de Sostenibilitat i Acció Climàtica del Consell Comarcal del Baix Empordà i, a continuació, des dels tècnics de Protecció Civil es fa la coordinació i seguiment dels treballs.